Bătrânii de la Căminul din Marpod au primit daruri și asistență religioasă

3692

Departamentul de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului și Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu au organizat luni, 17 octombrie, o activitate social-filantropică la Căminul pentru Persoane Vârstnice din localitatea Marpod, județul Sibiu. Activitatea a marcat Ziua Mondială a Alimentaţiei și a început cu o slujbă de binecuvântare pentru cei 90 de beneficiari ai centrului social menţionat, slujbă săvârşită de consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Ioan-Ciprian Cândea, inspectorul social pr. Tiberiu Kiss și parohul de la Marpod, Marius Muntean.

„Dragostea şi sprijinul faţă de cei vârstnici”

Persoanele vârstnice din aşezământ au primit din partea Arhiepiscopiei Sibiului şi a Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu produse de patiserie, produse de panificaţie şi fructe.

„Astăzi am ales să petrecem câteva ore cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentaţiei în mijlocul persoanelor vârstnice din Marpod. Acestea sunt cea mai defavorizată categorie socială la ora actuală, de aceea Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Laurențiu îşi doreşte să ne arătăm permanent dragostea şi sprijinul faţă de cei vârstnici. De asemenea, am văzut bucuria pe chipul lor îmbătrânit şi trist în momentul în care au primit produsele, dar şi seninătatea la auzul cuvintelor de încurajare”, ne-a spus pr. Ciprian Cândea.

La activitatea de la Marpod au mai participat inspectorul Marius Talmaţchi din cadrul Departamentului menționat, alături de doamnele profesoare Cornelia Popa şi Simona Butoi de la liceul sibian partener, coordonatoarele acestui proiect în rândul elevilor.

 „Ziua Mondială a Alimentaţiei este o zi prin care se doreşte promovarea unei alimentaţii sănătoase şi eradicarea sărăciei”, a menţionat Prof. Cornelia Popa.