Bazar de mărțișoare la Biserica „Buna-Vestire” din Sibiu

801

Un grup de 30 de copii și tineri din cartierul sibian Gușterița a participat încă de la începutul lunii februarie la atelierele de creație organizate de Parohia Gușterița 2, sub îndrumarea doamnei Alina Irom, specialistă în decorațiuni. Mărțișoarele și obiectele specifice acestei perioade de primăvară au fost expuse duminică, 26 februarie, în cadrul unui bazar.

„Activitatea noastră a fost foarte bine receptată și răsplătită de enoriași. În cadrul atelierelor de lucru am imbinat lucrul cu jocul și cu discuții. Participanții au vârste cuprinse între 7 și 16 ani, iar cu unii dintre ei am început să avem discuții despre Spovedanie și Împărtășanie, după care am observat că vin mai des la Sfânta Liturghie. În cadrul întâlnirilor noastre am pus accentul pe creearea unei atmosfere primitoare, atrăgătoare și care să favorizeze coagularea unui grup parohial de tineri și copii”, ne-a spus preotul paroh Marius Tofan.

Atelierele de creație vor continua la biserica sibiană. Parohia își propune să organizeze o tabără de Paști, iar fondurile strânse din vânzarea produselor vor fi folosite pentru reabilitarea unui spațiu destinat destinat activităților cu tinerii și copiii.