Binecuvântare arhierească la Daia, judeţul Sibiu

2542

IPS Mitropolit Laurenţiu a binecuvântat duminică, 16 octombrie, spaţiul liturgic amenajat în biserica nouă din Parohia Daia, Protopopiatul Sibiu, locaş de cult aflat în construcţie. Pentru ca slujbele religioase să poată fi oficiate aici, ierarhul a oficiat slujba de sfinţire a apei şi a binecuvântat spaţiul liturgic, urmând ca la finalizarea lucrărilor, biserica şi altarul acesteia să fie târnosite.

În soborul slujitor s-au aflat mai mulţi slujitori ai sfintelor altare din parohiile învecinate şi din Sibiu, iar credincioşii au participat în număr mare la slujba de binecuvântare.

La final, ierarhul i-a felicitat şi binecuvântat pe toţi ostenitorii din parohie pentru eforturile de a ridica noua biserică din Daia şi i-a îndemnat să fie la fel de implicaţi şi în următoarele lucrări care vor pregăti locaşul de cult pentru târnosire.

“Începem să trăim o mare bucurie din acest moment, o bucurie a unei împliniri. Am urmărit de la început această lucrare şi ne rugăm lui Dumnezeu ca să ne ajute să o şi încununăm, să o vedem ca pe o mireasă, aşa cum este la exterior. Dar mai presus de toate, dumneavoastră, credincioşii, o încununaţi de acum înainte prin prezenţă, pentru că biserica plină de credincioşi este cinstită, aşa cum credincioşii din biserică sunt cintiţi de Dumnezeu şi sunt împărtăşiţi de darurile nemărginite ale dumnezeirii”, a spus ierahul.

Părintele paroh Alin Danciu a fost hirotesit iconom şi i-a oferit în dar ierarhului o icoană, mulţumindu-i pentru binecuvântarea adusă şi tot sprijinul din ultimii ani la ridicarea locaşului de cult.