Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Făgăraș, Mediaș și Bogatu Român

1176

În Duminica a 24-a după Rusalii, Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a săvîrşit Sfânta Liturghie în Biserica “Sfinții Cosma şi Damian” din curtea Spitalului Municipal Făgăraş, județul Brașov,  înconjurat de un sobor de de preoţi şi diaconi din care a făcut parte părintele Marius Corlean, protopopul Protopopiatului Făgăraş I, părintele paroh Lucian Bârsan şi alţi slujitori ai sfintelor altare din Municipiu.

La momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Ilarion a vorbit credincioşilor prezenţi despre vindecările citite din Sfânta Evanghelie dar şi despre minunea Învierii fiicei lui Iair, arătând ajutorul şi purtarea de grijă a Mântuitorului faţă de noi, oamenii.

La final, ierarhul a miruit credincioşii prezenţi şi a dăruit fiecăruia câte o iconiţă a Sfinţilor doctori fără de arginţi Cosma şi Damian.

Duminică, la ceas de seară, PS Ilarion a oficiat slujba Vecerniei în Catedrala “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Mediaş, județul Sibiu, având alături pe părintele Protopop Ioan Ovidiu Găban şi alţi preoţi slujitori din parohiile învecinate. Seara a fost încununată de un concert de cântări religioase şi patriotice în interpretarea corului de copii “Arhanghelii” al Parohiei Valea Viilor, condus de părintele Petru Acatrinei şi de prof. Gabriela Puşcă şi a Corului Catedralei din Mediaş. La final PS Ilarion Făgărăşanul a rostit un cuvânt de învăţătură şi a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Mitropolitul Ardealului, felicitând pe toţi cei care s-au implicat în organizarea acestei seri minunate.

Hram la Bogatu Român

La sărbătoarea Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, PS Episcop Ilarion a liturghisit în biserica Parohiei Bogatu Român, județul Sibiu. Credincioșii din sat au sărbătorit hramul bisericii și au primit biencuvântare arhierească. În soborul slujtor s-au aflat protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian, parohul Sevastian Ghiorghiasa și alți slujitori ai sfintelor altare. Ierarhul a împărtășit numeroși credincioși cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos și a vorbit despre Sfinții Îngeri și ajutorul pe care îl aduc oamenilor.

Părintele paroh Sevastian Ghiorgiasa i-a mulțumit ierarhului pentru vizita pastorală și pentru binecuvântarea adusă peste comunitate la această sărbătoare duhovnicească.

Autor: ierod. Nicolae Danco