Binecuvântare arhierească pentru credincioșii din Sâmbăta de Sus și Șercaia

911
În Duminica a 5-a după Sfintele Paşti, numită și “Duminica Samarinencei”, Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Țara Făgărașului, participând la Sfânta Liturghie de la Mănăstirea “Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov. La finalul slujbei, Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură referitor la semnificațiile pericopei evanghelice de la Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan (4, 5-42), ce relatează convorbirea Mântuitorului Hristos cu femeia samarineancă.
La orele amiezii, Preasfinția Sa, împreună cu un sobor de preoți, a oficiat slujba de sfințire a unei noi clădiri din comuna Sâmbăta de Sus, în care se găsesc un dispensar, mai multe cabinete medicale și noul sediu al Poliției locale. La finalul slujbei, Părintele Episcop a adresat un cuvânt de gratitudine pentru această extraordinară lucrare, încredințându-i, totodată, pe toți cei care au trudit cu brațele și cu mintea la înălțarea acestei clădiri, de permanenta purtare de grijă a lui Dumnezeu.
În seara zilei de Duminică, Preasfinția Sa, a fost prezent în mijlocul credincioșilor din comuna Șercaia, Protopopiatul Făgăraș I, slujind Taina Sfântului Maslu, împreună cu un sobor de zece preoți, în Biserica cu Hramul ”Sfântul Nicolae”. La finalul slujbei, Preafinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, reliefând importanța acestei Sfinte Taine.

 

Autor: Vasile Oniga