Binecuvântare arhierească pentru obștea monahală de la Dejani și pentru studenții brașoveni

844

La sărbătoarea Acoperământului Maicii Domnului Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului s-a aflat în mijlocul obştii monahale de la Mănăstirea Dejani, județul Brașov care şi-a sărbătorit cu această ocazie hramul. Ierarhul a săvârşit Sfânta Liturghie înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi.

La finalul Sfintei Liturghii, Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul a vorbit credincioşilor prezenţi despre ajutorul Maicii Domnului, care poartă de grijă tuturor celor care se rogă cu credinţă. Părintele Varlaam Nechifor, stareţul Mănăstirii a mulţumit Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului pentru grija pe care o poartă mănăstirii dar şi pentru faptul că a binecuvântat ca Preasfinţitul Ilarion să fie prezent la slujba de hram.

La final a fost săvârşită o slujbă de pomenire pentru ctitorii şi binefăcătorii mănăstirii adormiţi în Domnul, iar credincioşii prezenţi au fost chemaţi să ia parte la o agapă frăţească în trapeza așezământului monahal.

În duminica a 19-a după Rusalii, Preasfinţitul Părinte Ilarion Făgărăşanul a oficiat slujba Sfintei Liturghii la paraclisul Universităţii „Transilvania” din Braşov, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi din care a făcut parte părintele Dănuţ Benga, Protopopul Braşovului şi părintele Ovidiu Moceanu, preotul studenţilor braşoveni.

La momentul potrivit Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul a tâlcuit celor prezenţi pericopa evanghelică, vorbind despre iubirea vrăjmaşilor şi în acelaşi timp de iertarea celor care săvârşesc răul cu voie sau fără voie arătând milă faţă de aceştia ştiind că diavolul, de multe ori ispiteşte pe cei mai slabi pentru a face rău involuntar.

La final, mulţi din studenţii prezenţi, îmbrăcaţi în costume populare, s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului şi toţi cei prezenţi au primit iconiţe cu chipul Maicii Domnului, ocrotitoarea capelei universitare.

Autor: Adrian Nae