Binecuvântare de lucrări la Biserica „Adormirea Maicii Domului” a Parohiei Deva VI

1105

Duminică, 7 mai 2017, un sobor de arhierei în frunte cu Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, au săvârșit o slujbă de binecuvântare a lucrărilor efectuate la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” a Parohiei Deva VI din județul Hunedoara. Alături de Înaltpreasfinția Sa au mai slujit Preasfințitul Nicodim, Episcopul Severinului și al Strehaiei, Preasfințitul Andrei, Episcopul Covasnei și al Harghitei, și Preasfințitul  Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, înconjurați fiind de un sobor de preoți și diaconi.

Slujba de binecuvântare a lucrărilor a fost în seara zilei de către soborul de arhierei reprezintă o anticipare a finalizării lucrărilor de construcție a bisericii devene, a cărei piatră de temelie a fost pusă încă din anul 1990, sub coordonarea preotului paroh de atunci, părintele Miron Mateș. Această deosebită misiune de edificare a bisericii a fost preluată de către părintele Vasile Vlad, actualul preot paroh al comunității. În urma acestei slujbe de binecuvântare, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie va putea fi oficiată în nava principală a bisericii.

În cuvântul de învățătură, IPS Laurențiu a evidențiat strădania deosebită a credincioșilor, biserica fiind o expresie vădită și concretă a credinței populare și jertfa pe care oamenii o aduc și o închină lui Dumnezeu. De asemenea, Înaltpreasfinția Sa i-a îndemnat pe cei prezenți să continue această lucrare minunată, spre a ajunge cu bucurie ziua târnosirii acestei biserici monumentale, edificiu-simbol al municipiului Deva.

La final, PS Episcop Gurie a oferit, în semn de prețuire pentru bogata activitate pastoral-misionară întreprinsă în cadrul parohiei devene, distincția „Crucea Episcopiei Devei și Hunedoarei pentru clerici” părintelui Miron Mateș, promotorul ridicării acestei biserici, și părintelui Vasile Vlad, parohul comunității. De asemenea, ierarhul hunedorean a mulțumit atât soborului de arhierei, preoți și diaconi pentru bucuria slujirii în comuniune, cât și reprezentanților autorităților locale și centrale și tuturor credincioșilor prezenți la acest deosebit moment din viața liturgică a comunității „Adormirea Maicii Domnului” din municipiul Deva.