Binecuvântare în a doua zi de Paști pentru brașoveni

1293

Credincioșii din Brașov au primit binecuvântare arhierească în a doua zi de Paști, când Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a liturghisit în paraclisul amenajat la demisolul Bisericii „Sfânta Parascheva” din cartierul Triaj. Ierarhul a târnosit Sfântul Altar al paraclisului unde se oficiază slujbele religioase până la finalizarea lucrărilor de amenajare interioară de la biserica mare. Paraclisul a primit hramul Învierii Domnului, iar în viitorul apropiat, preoții și credincioșii din cartierul brașovean Triaj vor organiza și sfințirea altarului de la biserica parohială.

După slujba de târnosire a altarului a urmat Sfânta Liturghie. În soborul slujitor s-au aflat protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, parohii bisericii, Ion Manea și Mihail Cătălin Sicoe, precum și alți slujitori ai sfintelor altare. Răspunsurile liturgice au fost date de cvintetul „Anatoly”.

Credincioșii au participat în număr mare la sfânta slujbă, iar mulți dintre ei s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

La final, preotul Mihail Cătălin Sicoe a fost hirotesit iconom stavrofor, iar comunitatea a primit un act de cinstire din partea ierarhului, ca un semn de apreciere și mulțumire penru eforturile depuse în ultimii ani la finalizarea locașului de cult.

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre mărturiile biblice legate de Învierea Domnului, texte care confirmă marea minune, dar și dumnezeirea lui Hristos.

„Cele mai importante mărturii ale realității Învierii Mântutiroului Iisus Hristos ni le dau aceste zile. Astăzi avem prima mărturie, cea a proorocului care a făcut legătura dintre Vechiul și Noul Testament, Sfântul Ioan Botezătorul. Evanghelia de astăzi ne spune că Iisus Hristos este cu adevărat Fiul lui Dumnezeu, iar Sfântul Ioan Botezătorul confirmă că a pregătit calea Domnului”, a spus ierarhul.

Sărbătoarea s-a încheiat cu premierea copiilor din Protopopiatul Brașov care au participat la concursul „Icoana și Școala Mărturisirii”, festivitate oficiată de protopopul Dănuț-Gheorghe Benga.

Credincioșii s-au închinat în Sfântul Altar la sfârșitul ceremoniei și au sărutat racla în care se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, odor sfânt adus de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.

După Sfânta Liturghie IPS Mitropolit Laurențiu a vizitat șantierul din interiorul bisericii parohiale pentru a vedea stadiul lucrărilor.