Binecuvântare în comunitatea parohială din Dobârca, județul Sibiu

793

Credincioșii Parohiei Dobârca, județul Sibiu, au participat în Duminica a 29-a după Rusalii în număr mare la Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Mitropolitul Ardealului, în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din localitate. Ierarhul a binecuvântat cu ocazia vizitei pastorale lucrările efectuate în ultima perioadă în interiorul locașului de cult din Dobârca prin care biserica a fost renovată și înfrumusețată. Alături de credincioșii parohiei s-au aflat numeroși fii ai satului veniți să se bucure de această zi de sărbătoare pentru comunitate. Răspunsurile liturgice au fost date de un grup de studenți ai Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, iar la final cei prezenți au ascultat cuvântul de învățătură al ierarhului care a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie în care s-a prezentat minunea vindecării celor zece leproși.

„Minunea s-a produs în momentul în care ei au primit binecuvântarea Mântuitorului. Mergând să se arate preoților au văzut că rănile s-au vindecat, lepra a dispărut. Vă imaginați ce bucurie a fost pentru ei. Numai că această bucurie a fost diferit asimilată, primită, asumată. Abia unul din zece a considerat că nu lui i se datorează vindecarea, ci Celui care le-a zis: <<Duceți-vă și vă arătați preoților!>> . De aceea s-a întors din drum, a îngenuncheat în fața Mântuitorului Iisus Hristos și I-a mulțumit. Ceilalți nouă și-au continuat drumul ținând mai mult cont de cele personale, un egoism de care noi de care boi trebuie să scăpăm, mai ales în relațiile noastre cu Binefăcătorul nostru. Mântuitorul l-a primit pe acesta și i-a primit mulțumirea, dându-i ultima binecuvântare care nu este altceva decât o formulă care a încheiat procesul de tămăduire și sufletească și trupească: <<Mergi în pace, credința ta te-a mântuit!>>”, a spus ierarhul.

Recunoștință și apreciere

Preotul paroh Liviu Dumitru Vasiu a fost hirotesit iconom de către ierarh, în semn de apreciere a activității misionare din această parohie, iar mai mulți binefăcători au primit acte de cinstire.

Deși este o comunitate restrânsă, în ultimii ani Parohia Dobârca a reușit să înfrumusețeze la interior locașul de rugăciune.

Preotul paroh Liviu Dumitru Vasiu i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă comunității din Dobârca și tuturor celor care au sprijinit de-a lungul timpului lucrările de înfrumusețare a bisericii.

Credincioșii prezenți la sărbătoarea de la Dobârca au primit la final iconițe din partea ierarhului și au avut posibilitatea să se închine moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.