Binecuvântare la Sâmbăta de Sus

2983

În Duminica a 23-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a binecuvântat lucrările de amenajare a spațiului de la izvorul părintelui Arsenie Boca din apropierea Mănăstirii „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov. Ierarhul a oficiat slujba religioasă împreună cu Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului și un sobor de preoți din care au făcut parte monahi de la mănăstirea menționată și slujitori ai sfintelor altare de la parohiile apropiate.

La slujba religioasă au participat numeroși pelerini și credincioși veniți să primească binecuvântare și să guste din apa de la izvorul care nu seacă niciodată, chiar și în timp de secetă.

La final, Părintele Mitropolit i-a binecuvântat pe credincioșii prezenți și le-a mulțumit celor implicați în realizare acestor lucrări.

„Mulți dintre credincioșii noștri au gustat din acest izvor și mulți vor veni să ia apă pentru a-și potoli setea trupească, dar în chip simbolic își vor potoli setea duhovnicească și își vor aduce aminte de cuvintele pe care părintele Arsenie le rostea credincioșilor aici”, a subliniat IPS Mitropolit Laurențiu.

Mai apoi ierarhul a instalat noul paroh de la Sâmbăta de Sus-Răsărit, părintele Ioan Drăghici. După pensionarea părintelui Marcel Ivașcu, slujitor timp de 40 de ani la Sâmbăta de Sus, părintele Ioan Drăghici a fost numit la această parohie pentru a continua activitatea duhovnicească și misionară. IPS Mitropolit Laurențiu a explicat credincioșilor rânduiala instalării unui paroh și a amintit cele trei lucrări la care este chemat un preot, de a fi învățător, păstor și duhovnic.

Părintele Marcel Ivașcu a mulțumit tuturor care i-au stat aproape în cei 42 de ani de preoție și i-a urat bun-venit noului preot. La rândul său, părintele Ioan Drăghici a mulțumit ierarhului pentru încrederea acordată și a făgăduit că va trudi necontenit pentru mântuirea sufletelor credincioșilor încredințați.

Ceremonia s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire din partea protopopului de Rupea, Alexandru Petrica și a protopopului de Făgăraș 2, Ion Tărcuță.