Binecuvântare pentru comunitatea din Bogatu Român, județul Sibiu

2143

Credincioșii Parohiei Bogatu Român din județul Sibiu au primit în duminica de după praznicul Bobotezei vizita Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a binecuvântat cu apă sfințită lucrările de înfrumusețare efectuate în ultimii ani la biserica parohială, locaș de cult închinat Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil. După slujba de binecuvântare, Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie împreună cu un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian, parohul Sevastian Ghiorghiasa și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre chemarea la pocăință pe care ne-o adresează Mântuitorul Iisus Hristos în Evanghelia din această duminică și i-a îndemnat să fie mereu aproape de Biserica străbună, unde găsesc ajutor ceresc și har mântuitor.

„La început de an trebuie să înțelegem că datoria noastră este de a sta aproape de Hristos, de a călători împreună cu El, de a fi în școala Lui, învățând și mai ales transpunând în practică tot ceea ce am învățat în Biserică. Dacă Mântuitorul Iisus Hristos a venit și ne-a adus Lumină, dacă Îl cunoaștem pe Hristos, atunci să ne pregătim pentru unirea cu El prin Sfânta Împărtășanie. Îi aducem pe copii mai des la Sfânta Împărtășanie, pentru că cei până la șapte ani pot fi împărtășiți fără spovedanie, dar să stăm  și noi de vorbă cu Hristos, să ne apropiem și să stăm apoi la Masa Împărăției pentru că aceasta ne aduce o mare bucurie duhovnicească”, a spus ierarhul.

Pentru întreaga activitate pastoral-misionară, părintele Sevastian Ghiorghiasa a fost hirotesit iconom stavrofor. De asemenea, familiile care au susținut financiar lucrările de înfrumusețare ale bisericii din Bogatu Român au primit acte de cinstire din partea ierarhului.

Părintele paroh i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă comunității parohiale, dar și credincioșilor care au contribuit la înfrumusețarea locașului de cult.

Credincioșii au avut posibilitatea să cinstească racla în care se păstrează capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, adusă de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.