Binecuvântare pentru comunitatea din Brașov-Tocile

1159

Biserica „Sfânta Treime” din Brașov-Tocile a adunat mulțimi de credincioși în Duminica a 32-a după Rusalii când Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a binecuvântat lucrările exterioare efectuate în ultima perioadă și a oficiat Sfânta Liturghie. Ierarhul a binecuvântat cu apă sfințită locașul de cult la exterior și la interior, iar mai apoi a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte prodecanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Aurel Pavel, protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, cei doi slujitori ai locașului de cult, pr. Aurel Colceriu și pr. Aurelian Reit, precum și alți slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul vocal „Anatoly” din Brașov. La Sfânta Liturghie au fost prezenți reprezentanți ai Junilor din Șcheii Brașovului, autorități locale, județene ș centrale, precum și numeroși oaspeți.

Bucuria întâlnirii cu Hristos

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a prezentat credincioșilor învățăturile Duminicii lui Zaheu Vameșul.

„Noi înțelegem acum nu faptul în sine că un om a stat din curiozitate să-L întâmpine pe Mântuitorul Iisus Hristos, ci înțelegem foamea și setea după Dumnezeu a celui care a făcut efortul acesta și s-a urcat în sicomor, a avut răbdarea și bucuria întâlnirii cu Mesia. Deci noi, când pornim călătoria noastră cu Hristos, trebuie să fim animați de un profund sentiment lăuntric, o stare sufletească, așa cum foamea și setea sunt semne ale sănătății nostre”, a subliniat ierarhul.

Părintele Mitropolit i-a felicitat apoi pe cei doi preoți parohi ai bisericii și pe credincioșii celor două comunități pentru susținerea acestor lucrări de renovare a exteriorului. În semn de apreciere ierarhul a oferit celor două parohii câte un act de cinstire.

Părintele Aurel Colceriu a prezentat în câteva cuvinte lucrările efectuate în perioada 2016-2017 cu sprijinul credincioșilor și oamenilor de bine, iar mai apoi i-a mulțumit ierarhului pentru binecuvântarea adusă în această zi de sărbătoare. Părintele Aurel Colceriu i-a oferit ierarhului în dar un tablou. La rândul său, părintele Aurelian Reit i-a mulțumit ierarhului pentru vizita pastorală și i-a oferit în dar o cruce. IPS Mitropolit Laurențiu i-a îndemnat pe cei doi parohi și pe credincioși să finalizeze cât de curând și lucrările de la noul cămin de vârstnici ridicat în apropiere de biserică, așezământ unde vor fi îngrijiți peste 30 de bătrâni.

Credincioșii au avut posibilitatea la final să se închine capului Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.