Binecuvântare pentru comunitatea din Cuciulata, județul Brașov

2420

Înalpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a liturghisit în Duminica a 12-a după Rusalii în Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Parohia Cuciulata, Protopopiatul Rupea, județul Brașov. Ierarhul a liturghisit împreună cu parohul bisericii, protopopul de Rupea, Mircea Comșa și cu alți slujitori ai sfintelor altare.

Cu ocazia acestei vizite pastorale, IPS Mitropolit Laurențiu a binecuvântat lucrările efectuate în ultima perioadă la biserica din localitate. Cu sprijinul comunității din Cuciulata, locașul de cult a fost renovat la exterior, iar în interior a fost schimbat mobilierul și strănile. Ierarhul a binecuvântat eforturile parohiei și i-a felicitat pe toți cei care au sprijinit această inițiativă.

Sfânta Liturghie a fost oficiată pe o scenă în apropierea locașului de cult, iar credincioșii din sat au participat în număr mare, alături de fii ai satului și oaspeți.

Ierarhul a rostit la final un cuvânt de învățătură în care a tâlcuit Evanghelia citită la Sfânta Liturghie. Părintele Mitropolit l-a hirotesit iconom pe preotul Mircea Comșa și a oferit acte de cinstire tuturor binefăcătorilor sfântului locaș din Cuciulata.

Părintele paroh i-a mulțumit ierarhului pentru vizita pastorală, iar credincioșii au avut posibilitatea să se închine moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.

Foto: Cosmin Rus