Binecuvântare pentru comunitatea din Ghimbav, județul Brașov

1532

În Duminica a 3-a după Rusalii credincioșii din orașul Ghimbav, județul Brașov, au primit binecuvântare arhierească prin Sfânta Liturghie oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitate. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, preoți parohi din Ghimbav, Daniel Puia și Călin Comșa, precum și alți preoți din Arhiepiscopia Sibiului.

Mulți dintre credincioși au îmbrăcat costumele populare în această zi de sărbătoare pentru orașul Ghimbav și au participat la liturghia arhierească din biserica nouă a orașului. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov.

În cadrul Sfintei Liturghii teologul Daniel Grecu a fost hirotonit diacon, iar diaconul Alexandru Ioniță a fost hirotonit preot pentru Biserica „Bunavestire” din Sibiu-Gușterița.

Bunurile spirituale

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a tâlcuit Evanghelia citită în Duminica a 3-a după Rusalii, textul biblic referitor la grijile acestei vieți pământești.

„Există o prioritate în a ne folosi de bunurile pe care Dumnezeu ni le dăruiește. Sunt bunuri materiale de care avem nevoie pentru viața noastră. Trebuie să mâncăm, să ne îmbrăcăm și avem nevoie de lucruri materiale, dar există bunuri spirituale care sunt mult mai de preț. Pe acestea dacă le avem în vedere mai întâi, celelalte vor veni, ni se vor adăuga nouă și acestea nu sunt excluse. Niciodată n-a învățat Mântuiorul Iisus Hristos și Biserica Lui că anumite bunuri trebuie aruncate pentru că ar fi rele. Însă dacă noi avem o plăcere față de bunurile pe care le câștigăm și le punem înaintea celor spirituale, acestea nu ne sunt folositoare”, a subliniat ierarhul

Sărbătoarea de la Ghimbav a continuat cu ceremonia prin care IPS Mitropolit Laurențiu a oferit bisericii din orașul brașovean un fragment din moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei. De altfel, sfântul ocrotitor al Transilvaniei este și protectorul Centrului social ridicat lângă biserica nouă din Ghimbav, așezământ care a fost sfințit apoi de IPS Mitropolit Laurențiu și soborul slujitor. La acest moment de sărbătoare au fost prezenți și numeroase oficialități și oaspeți, care au tăiat pamblica împreună cu ierarhul și au vizitat centrul parohial unde vor fi implementate proiecte de ajutorare a persoanelor defavorizate, vor fi organizate întâlniri cu tinerii și alte activități culturale și filantropice.

Iearhul l-a hirotesit iconom pe preotul Daniel Puia și a oferit acte de cinstire Primăriei Ghimbav și doamnelor preotese Ecaterina Comșa și Alexandra Comșa, pentru sprijinul acordat în slujirea misionară de la biserica din oraș. Mulțumirile comunității au venit prin preotul Călin Comșa, care i-a oferit ierarhului în dar un album cu fotografii de la vizitele ierarhului la biserica nouă din Ghimbav.