Binecuvântare pentru comunitatea din Săcele, județul Brașov

1268

În ultima duminică din an Înaltpreasfințitul Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a liturghisit la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Săcele, județul Brașov. Ierarhul a binecuvântat cu această ocazie lucrările de înfrumusețare efectuate în ultima perioadă la locașul de cult cu sprijinul comunității parohiale.

Alături de ierarh s-a aflat un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Săcele, Sorin Șerban, protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, slujitorii locașului de cult și alți slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov.

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a explicat Evanghelia din duminica de după marele praznic al Nașterii Domnului în care s-a prezentat fuga în Egipt a Familiei Sfinte.

„Duminica după sărbătoarea Nașterii Domnului ne-a oferit prilejul de a vizita din nou această comunitate brașoveană și de a binecuvânta lucrările de refacere a bisericii ocrotite de Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil, o adevărată catedrală care a fost înfrumusețată și la interior, iconostasul a fost refăcut și l-am sfințit, iar la exterior biserica a fost îmbrăcată într-o haină nouă, minunată, în așa fel încât să mulțumim lui Dumnezeu acum, la sfârșit de an, pentru darurile revărsate asupra noastră, asupra credincioșilor de aici și asupra preoților de aici care s-au ostenit”, ne-a spus ierarhul.

La final credincioșii au avut posibilitatea să se închine moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aduse de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.