Binecuvântare pentru mămicile de la Maternitatea din Sibiu

10422

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a vizitat joi, 23 martie, mamele din cadrul Maternității de la Spitalul Județean de Urgență Sibiu. Ierarhul a oficiat o slujbă de binecuvântare și le-a oferit mămicilor flori și daruri.

Vizita ierarhului la maternitatea sibiană a fost făcută înainte de praznicul Bunei Vestiri, zi în care în peste 250 de orașe și localități din țară se organizează Marșul pentru Viață. În preajma praznicului din 25 martie, când o cinstim în chip deosebit pe Sfânta Fecioară Maria, se organizează diferite evenimente prin care sunt cinstite mamele creștine și se subliniază valoarea vieții și a ființei umane. Ca și în anii trecuți, IPS Mitropolit Laurențiu a venit la Maternitatea sibiană pentru a le binecuvânta pe mămicile sau viitoarele mămici, a le felicita și încuraja în aceste momente unice din viața lor. Împreună cu ierarhul au vizitat proaspetele mămici și consilierul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ciprian Cândea, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, preotul de la biserica spitalului sibian, Nicolae Lațchescu și inspectorul social Tiberiu Kiss. În organizarea evenimentului, alături de Departamentul de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului, au fost implicați și reprezentanți ai Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România, Filiala Sibiu.

„Zi de cinstire a mamelor noastre”

După slujba de binecuvântare, Părintele Mitropolit le-a vorbit mamelor despre minunea de a da naștere la copii, despre binecuvântarea coborâtă din cer peste familiile cu prunci și despre ocrotirea adusă de Maica Domnului peste mame și prunci.

„Bucuria pe care o simțiți dumneavoastră ca făpturi binecuvântate de Dumnezeu să dați naștere la viață este o bucurie unică. De aceea și chemarea de a fi mamă este cea mai sfântă dintre virtuțile acestei vieți. Fiecare dintre noi a venit în această lume printr-o jerfă, printr-o dăruire care stau la temelia întregii noastre vieți. Maica Preacurată este ocrotitoarea noastră a tuturor, este mama mamelor noastre, dar este și modelul desăvârșit al mamei creștine. Ea a acceptat vestea adusă de îngerul Gavriil și Dumnezeu a rânduit să rămână Fecioară, trecând prin naștere. Sărbătoarea Bunei Vestiri este una dintre sărbătorile de cinstire a Maicii Preacurate, dar este și o zi de cinstire a mamelor noastre”, a subliniat ierarhul.

Atât mămicile cât și personalul medical au primit flori și daruri din partea ierarhului, precum și binecuvântare pentru jertfa lor de a aduce copii pe lume.