Binecuvântare pentru noii militari care au depus jurământul la Sibiu

428

Prima serie de rezerviști voluntari pregătiți în cadrul Centrului de instruire pentru artilerie terestră și artilerie antiaeriană „Ioan Vodă” din Sibiu au depus vineri, 14 decembrie, jurământul militar împreună cu o nouă promoție de elevi ai cursului de formare a subofițerilor în activitate pe filiera indirectă.

La ceremonie au participat Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și comandantul Garnizoanei Sibiu, generalul Ghiță Bârsan, comandantul Centrului „Ioan Vodă”, locotenent-colonel Daniel Gheondea,  ofițeri, cadre didactice militare, reprezentanții autorităților locale, părinții și rudele militarilor.

IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba de binecuvântare a militarilor care depun jurământul, alături de ierarh aflându-se protopopul de Sibiu, Ioan Coșa și preotul militar Florin Pavel.

După depunerea jurământului IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe militari pentru devotamentul arătat față de țară și față de instituția Armatei României.

„Vă felicităm pentru că ați ales să urmați o carieră a vitejiei și a curajului și mai ales să o întăriți cu un legământ sfânt, chemându-L pe Hristos martor legământului vostru. Dorim de asemenea să-i felicităm pe cei care în calitate de voluntari rezerviști doresc să sprijine această misiunea extraordinară atât de necesară țării noastre. Vă dorim sărbători fericite, un an binecuvântat atât dumneavoastră, cât și corpului didactic și familiilor dumneavoastră”, a spus ierarhul.

Au urmat mesajele din partea conducerii Centrului de instruire și din partea celor aproximativ 200 de militari care au depus jurământul.

Ceremonia s-a încheiat cu o paradă militară a cadrelor didactice și a ostașilor care au depus jurământul.