Binecuvântare pentru noii ofițeri de la Centrul de instruire „Decebal” din Sibiu

1448

 

O nouă promoție de la Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică „Decebal” din Sibiu au sărbătorit vineri, 10 martie, absolvirea cursului de bază. La ceremonia militară a participat și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

În cadrul ceremoniei tinerii ofițeri de comunicații și informatică  au fost numiți în funcții. La ceremonie au participat, comandantul Comandamentului Comunicațiilor și Informaticii, generalul de brigadă Radu-Marius Pop, comandantul centrului sibian, col. dr. Dorin Alexandrescu, prefectul județului Sibiu, Lucian Radu, viceprimarul Corina Bokor, rectorul Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu, prof. univ. dr. Ghiță Bârsan, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Ioan Bondrea, ofițerim, militari, cadre didactice și rudele absolvenților.

IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat o slujbă de binecuvântare a noilor ofițeri, iar la final le-a transmis un mesaj de felicitare și de încurajare în noua lor misiune încredințată acum.

„Vă aducem tuturor binecuvântarea noastră și urările de bine, amintindu-vă că sunteți iubiți și cinstiți de întreaga națiune. Aveți o slujire deosebită și vă aflați mereu nu doar într-o haină specială pe care trebuie să o respectați, ci și sub un jurământ. Să vă ajute Dumnezeu să vă puteți împlini misiunea la care ați fost chemat, iar zelul și dragostea pe care le aveți acum față de profesia aleasă să nu vă piară niciodată, ci din contră să sporească mereu, în așa fel încât tuturor să ne fie drag când vă vedem la locurile unde a rânduit Dumenzeu să fiți chemați”, a spus ierarhul.

„O misiune importantă”

După citirea ordinului de numire în funcție a noilor ofițeri au fost transmise mesaje din partea celor prezenți, dar și din partea șefului de promoție. Generalul Radu-Marius Pop a oferit șefului de promoție, sublocotenentul Simona Matei, o diplomă de merit.

„Vă revine misiunea nobilă de a avea sub comandă oameni, de a răspunde de destinele lor, nu numai pe timp de pace, ci și în teatrele de operație, acolo unde glonțul șuieră pe la urechea fiecăruia. Aveți o misiune importantă având în vedere că pentru noi, cei din comunicații și informatică, orice misiune, indiferent că este pe timp de pace, criză sau de război, este o misiune reală. Suportul de comunicații pentru asigurarea comenzii și controlului comandanților trebuie să funcționeze în aceeași parametri”, a spus generalul Radu-Marius Pop.

Promoția din acest an s-a remarcat prin rezultatele foarte bune în cadrul procesului de pregătire miltiară și de instruire în această armă.

„Este o generație de excepție care, după ce și-a finalizat cu rezultate remarcabile perioada de formare ca lideri militari și specialiști, așteaptă cu nerăbdare să-și confirme valoarea în funcțiile pe care au fost repartizați. Noi, cei care le-am fost dascăli, instructori și formatori, avem garanția că, în scurt timp, vor fi în măsură să facă față exigențelor și provocărilor sarcinilor pe care le vor primi, să aducă prin entuziasmul, tinerețea și determinarea lor, un plus de valoare în unitățile în care vor merge”, a spus col.dr. Dorin Alexandrescu.

Ceremonia s-a încheiat cu o paradă militară a ofițerilor și cadrelor din Centrul de Instruire pentru Comunicații și Informatică „Decebal”.