Binecuvântare pentru polițiștii sibieni

589

Ziua Poliției Române a fost sărbătorită la Sibiu cu anticipare prin mai multe manifestări organizate vineri, 24 martie, în mai multe locuri din oraș. La monumentul eroilor Poliției Române căzuți la datorie în timpul evenimentelor din decembrie 1989 a fost oficiată o ceremonie militară, în cadrul căreia Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul a oficiat o slujbă de pomenire.

„Este o zi de sărbătoare pentru întreaga națiune română. Mulți dintre slujitorii acestei instituții s-au jertfit pentru ca noi să avem astăzi bucurie și libertate. Este datoria Bisericii de a ne ruga pentru cei care au plecat dincolo, iar noi trebuie să ne gândim la trecutul nostru, la cei care au pus temelie libertății noastre”, ne-a spus ierarhul.

Încredere și siguranță

La ceremonie au fost prezenți prefectul județului Sibiu, Radu Lucian, primarul Astrid Fodor, vicepreședintele Consiliului Județean, Marcel Luca, comandantul Inspectoratului Județean de Poliție, comisarul-șef Costel Giurcă, adjunctul acestuia, comisarul-șef Lucian-Ioan Tarnu, numeroși ofițeri de poliție și de armată, oficialități și invitați din țară și din străinătate.

„Doresc să transmit un mesaj de felicitare pentru activitatea desfășurată de polițiștii sibieni. Această activitate s-a văzut în creșterea gradului de încredere al cetățenilor în Poliția Română. Doresc să le urez tuturor «La mulți ani» și cât mai multe realizări profesionale”, ne-a spus comisarul-șef Costel Giurcă.

Ceremonia s-a încheiat cu depunere de coroane de flori la monumentul menționat și cu parada gărzii de onoare.