Binecuvântare pentru un tânăr din Copșa Mică

567

Un sobor de preoți a sfințit marți, 5 noiembrie, locuința tânărului Cosmin Păcurariu, provenit din Centrul de Plasament din Agârbiciu, județul Sibiu. La numai 19 ani, prin muncă, seriozitate și mult curaj, tânărul Cosmin Păcurariu a reușit să-și cumpere un apartament în orașul Copșa Mică și să-și organizeze viața prin propriile eforturi.

Slujba de sfințire a locuinței lui Cosmin Păcurariu a fost oficiată de protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban, împreună cu preoții parohi din localitățile Axente Sever și Șoala, Dumitru Hilohe, respectiv Alexandru Armie.

„Importanța acestui eveniment este una aparte deoarece acest tânăr a reușit să învingă greutățile unei vieți lipsite de căldura și sprijinul propriei familii și, prin forțe proprii, a reușit să-și cumpere un apartament în orașul Copșa Mică. Îndrumat și susținut permanent de doamna  director Cornelia Dan, dar și de câțiva oameni de bine care au înțeles lupta sa pentru dreptul la un trai decent, Cosmin Păcurariu a reușit ceea ce puțini tineri care au beneficiat de sprijinul familiei au reușit, și anume să-și cumpere propriul apartament, visul său de o viață”, ne-a spus părintele Dumitru Hilohie.

La slujba de binecuvântare au participat președinta Consiliului Județean Sibiu, doamna Daniela Cîmpean, directoarea Centrului de Plasament din Agârbiciu, doamna Cornelia Dan, vicepreședinta Consiliului Județean Sibiu, doamna Christine Manta-Klemens, doamna Rodica Țârlea, fost secretar al Consiliului Județean Sibiu, dar și credincioase din Parohia Axente Sever care au adus daruri pentru înzestrarea apartamentului acestui tânăr cu toate cele necesare.

Cosmin Păcurariu lucrează de la 17 ani într-o fabrică de rulmenți din zonă și, prin multă seriozitate, cu sprijinul doamnei director Cornelia Dan, a reușit să economisească bani și să obțină un credit de nevoi personale pentru achiziționarea apartamentului din Copșa Mică.