Biserica din Benești a fost sfințită

841

Biserica „Sfântul Nicolae” și „Sfânta Parascheva” din localitatea Benești, județul Sibiu, a fost sfințită sâmbătă, 6 octombrie, în prezența unui număr mare de credincioși din localitate și din satele învecinate. Slujba de sfinţire a fost  oficiată de Înalt­preasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

Alături de ierarh s-a aflat preoţi de la parohiile învecinate şi diaconi. Biserica din Benești, un monument istoric construit în anul 1810, a fost restau­rată în ultimii 10 ani atât la interior, cât şi la exterior, prin eforturile preotului paroh al comunităţii şi ale autorităților.

Ierarhul a săvârșit mai apoi Sfânta Liturghie și le-a vorbit credincioșilor despre rânduiala târnosirii unui lăcaș de închinare. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov.

„Casa Domnului trebuie să fie mai frumoasă decât toate casele noastre, pentru că atunci când avem necaz, atunci când simțim foame și sete după Dumnezeu, alergăm la Biserică și osteneala aceasta este o bucurie, nu este o osteneală obligatorie. Am venit aici pentru că Îl iubim pe Dumnezeu și El ne iubește pe noi, am venit la biserică pentru că Hristos S-a jertfit pentru noi, ne lasă acum liberi să ne bucurăm.”, a spus ierarhul.

Biserica din Benești a fost restaurată complet la exterior, iar în interior a fost restaurată pictura din sfântul altar și de pe catapeteasmă, iar în naos și pronaos a fost realizată pictură în tehnica frescă, aici neexistând pictură, după cum ne-a spus preotul paroh Mihai Todirenchi. Pentru eforturile depuse în ultimii ani în activitatea misionară și administrativă, părintele Mihai Todirenchi a fost hirotesit iconom, iar ctitorii și binefăcătorii au primit acte de cinstire.