Biserica din Brateiu, județul Sibiu, a fost sfințită

1146

În Duminica Tuturor sfinților, credincioșii din Parohia Brateiu, județul Sibiu, au participat în număr mare la slujba de sfințire a lăcașului de cult din localitate, care a trecut în ultimii ani prin mai multe lucrări de restaurare. Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Ierarhul a sfințit locașul de cult  precum și catapeteasma nouă și icoanele de pe aceasta.

După slujba de târnosire a urmat Sfânta Liturghie oficiată pe o scenă amenajată în fața bisericii, iar răspunsurile liturgice au fost date de corul Catedralei din Mediaș.

În cuvântul de învățătură, IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit celor prezenți despre modelul de viață pe care ni-l dau sfinții.

„Cu ajutorul Bunului Dumnezeu am împlinit astăzi, în Duminica Tuturor Sfinților, o lucrare de binecuvântare și de reînnoire a bisericii din Brateiu. Am zidit altarul și am oferit credincioșilor posibilitatea de a liturghisi împreună cu noi prin intrarea în Sfântul Altar și sărutarea Sfintei Mese, care este Mormântul Mântuitorului nostru Iisus Hristos și de a duce această bucurie în casele lor”, a spus ierarhul.

Locașul de cult închinat Schimbării la Față a Mântuitorului a fost zidit la 1873, însă vitregiile vremurilor au făcut să se degradeze. După mai mulți ani de trudă din partea comunității, prin care locașul de cult a fost renovat complet, restaurat și înfrumusețat, comunitatea de credincioși a primit binecuvântarea arhierească prin vizita IPS Mitropolit Laurențiu.

„Bunul Dumnezeu și Maica Domnului să răsplătească și să le aducă bucurii duhovnicești nemăsurate tuturor binefăcătorilor pentru dărnicia lor și pentru bucuria de a ajuta ca sfântul locaș să fie un colț de rai pentru fiecare dintre credincioșii acestei parohii și tuturor pelerinilor care vin cu dragoste în biserica noastră”, ne-a spus parohul de la Brateiu, Nicolae Clinciu.

La final, părintele paroh Nicolae Clinicu a fost hirotesit iconom, iar cei care au sprijinit lucrările de refacere a lăcașului de cult  au primit acte de cinstire din partea ierarhului.