Biserica din Luța, județul Brașov, a fost resfințită

993
rrem

Biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Luța, județul Brașov, a fost resfințită în Duminica Înfricoșătoarei Judecăți. Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Făgăraș, Marius Corlean, parohul Sebastian Ivan și alți slujitori ai sfintelor altare. Locașul de cult a fost târnosit cu Sfântul și Marele Mir, apoi a fost sfințită Sfânta Masă, în piciorul căreia s-au așezat moaște.

Părintele Mitropolit a săvârșit mai apoi Sfânta Liturghie împreună cu soborul de preoți și diaconi. Răspunsurile liturgice au fost date de grupul „Anatoly” din Brașov.

Credincioșii din sat au participat în număr mare la momentul de sărbătoare pentru comunitate și s-au bucurat pentru finalizarea și încununarea lucrărilor de renovare la biserica lor.

„Un loc sfințit și sfințitor”

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu le-a explicat credincioșilor învățăturile Duminicii Înfricoșătoarei Judecăți. De asemenea, ierarhul le-a vorbit celor prezenți despre importanța târnosirii unui locaș de cult.

„Sfințirea unei biserici este cel mai important lucru, sau cum am spune noi, temelia unei zidiri și știm exact când zidim o casă că atunci când punem o temelie bună, putem ridica și casa cât mai mult și cât mai frumos. La temelia acestei biserici s-a pus această sfințire, temelia vieții spirituale, pentru că ea a devenit un loc sfințit și sfințitor, adică l-am sfințit prin rugăciuni, prin invocarea Duhului Sfânt, prin stropire cu apă sfințită și ungere cu Sfântul și Marele Mir, pentru ca aici, săvârșindu-se rugăciuni și Sfintele Taine, să ne sfințim noi, pentru ca să urmăm viața lui Hristos și mai ales să ne ridicăm în Împărăția Cerurilor”, a subliniat ierarhul.

La final, părintele paroh a fost hirotesit iconom. Adunarea și Consiliul parohiale, precum și binefăcătorii locașului de cult au primit din partea ierarhului acte de cinstire. Părintele Sebastian Ivan a mulțumit tuturor pentru sprijinul acordat în ultimii ani pentru ca biserica din Luța să fie renovată în totalitate la interior și la exterior.