Brâul Maicii Domnului de la Mănăstirea Kato Xenia a fost adus la Braşov

2644

 

Racla unde se păstrează sfânta relicvă a fost adusă luni, 21 martie, de o delegaţie din Grecia, din Mitropolia de Volos. Delegaţia a fost întâmpinată de Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului şi un sobor de preoţi şi diaconi.

Ierarhul şi soborul slujitor au oficiat un Te Deum şi i-au mulțumit lui Dumnezeu pentru darul minunat făcut credincioșilor din Arhiepiscopia Sibiului, care pot săruta Brâul Maicii Domnului chiar în această perioadă de înălțare sufletească a Postului Mare, mai mult decât atât, chiar în preajma Praznicului Bunei Vestiri. PS Episcop Ilarion Făgărăşanul a transmis binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului.

A urmat un cuvânt din partea delegației greceşti care a mulțumit pentru primirea frumoasă, iar protopopul de Braşov, Dănuţ-Gheorghe Benga a mulțumit la rândul său atât oaspeţilor din Grecia cât şi ierarhului şi preoţilor prezenţi.

“Rândul de credincioşi nu s-a întrerupt decât în timpul nopţii, iar oamenii sunt foarte bucuroşi că au primit acest dar duhovnicesc. Brâul Maicii Domnului este cea mai veche relicvă creştină alături de Sfânta Cruce. Cinstirea lui este de fapt cinstirea Maicii Domnului şi implicit a Fiului lui Dumnezeu, născut din Sfânta Fecioară pentru mântuirea noastră ”, ne-a spus pr. Dănuţ-Gheorghe Benga.

 

Racla va fi adusă joi la Sibiu

Racla cu Brâul Maicii Domnului rămâne spre închinare la Biserica “Adormirea Maicii Domnului” din Braşov până joi, 24 martie, când delegaţia din Grecia va sosi la Sibiu, la ora 10.00. Oaspeţii vor fi întâmpinaţi de IPS Mitropolit Laurenţiu şi slujitorii Catedralei mitropolitane, iar credincioşii din oraş şi din împrejurimi vor avea posibilitatea să se închine sfântului odor până sâmbătă, 26 martie, la ora 10.00.

Autor: arhid. Chiril Socaciu