Bucuria colindelor la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” și „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Sibiu

605

În urma invitației adresate de către preoții parohi ai Bisericii „Sfântul Ioan Botezătorul” și „Sfântul Dimitrie Izvorâtorul de Mir” din Sibiu, pr. Dumitru Luca și pr. Ioan Dumitru Tătoiu, membrii Coralei „Caedonia” din Sibiu au dorit să păstreze îndătinata tradiție a colindului din apropierea praznicului Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos printr-un concert susținut duminică, 17 decembrie, la sfârșitul Sfintei Liturghii.

Concertul a fost precedat de acțiuni filantropice îndreptate spre enoriașii cu probleme sociale, preoții parohi împreună cu membrii Consiliului parohial împărțind sâmbătă, 16 decembrie, pachete cu alimente de bază. Credincioșii care au beneficiat de vizita reprezentanților bisericii s-au arătat impresionați, iar bucuria că totuși cineva se mai gândește la ei le-a luminat pentru puțin timp viața, simțind bucuria sărbătorilor în inimile lor.

Pentru enoriașii prezenți la Sfânta Liturghie din Duminica a 28-a după Rusalii, după comuniunea liturgica, a urmat regalul artistic susținut de Corala „Caedonia” din Sibiu, care a interpretat peste 20 de colinde și cântece specifice perioadei dinaintea Crăciunului.

Cei prezenți la concert au fost profund impresionați de frumusețea colindelor, acestea amintindu-le de momentele frumoase din copilărie, de mirosul îmbietor al cozonacilor, de împodobirea bradului împreună cu familia, de cadourile frumos împachetate găsite în seara de ajun și de fulgii de nea care se topeau pe obraz în timp ce colindau prin sat.

Mulțumim tuturor persoanelor implicate în acțiunile social-artistice d-lui prof. Florin Soare, dirijorul Corului „Caedonia”, membrilor coralei, iar bucuria sfintelor sărbători ale Nașterii Domnului să ne aducă în suflete doxologia îngerilor, cinstea păstorilor și bucuria darului avută de magi la întâlnirea cu Pruncul care se naște în Betleem.

 Autori: pr. Dumitru Luca, pr. Ioan-Dumitru Tătoiu