„Bucuria darului” pentru copiii de la Veneția de Jos, județul Brașov

579

Fundația brașoveană „Bucuria darului” a oferit mai multe pachete de alimente în localitatea Veneţia de Jos, județul Brașov, pentru a face viața mai ușoară unor familii de copii cu probleme materiale. Schimbul de daruri între copiii venețeni și donatorii Fundației „Bucuria darului” din Brașov s-a făcut miercuri, 8 martie, după terminarea cursurilor tuturor elevilor din clasele primare prezenți la școală.

Tânărul teolog Valentin Năstase, mijlocitorul donatorilor fundației amintite, a avut și un discurs pregătit tuturor beneficiarilor. Printre altele, el a ținut să le spună în sălile de clasă că „aceste daruri sunt o răsplată pentru prezența la școală. Noi vom încerca și pe viitor să facem și altfel de cadouri, însă vrem să ne asigurăm că acești copii vor înțelege că sunt o răsplată pentru efortul lor de a veni la școală, de a asculta de profesori și învățători și de a încerca să obțină note cât mai bune. Bineînțeles că prezența noastră nu va fi anunțată, astfel că pe cei pe care îi vom găsi la ore îi vom premia, ca să încurajăm, totodată, și procesul de învățământ” .

Sprijin pentru educație

Acțiunea celor de la Fundația „Bucuria darului” s-a extins și la copii din Veneția de Sus, ca și în multe alte sate limitrofe Brașovului, în funție de posibilitățile Fundației.

„Ne bucurăm nespus de acțiunea aceasta a lor, le suntem profund recunoscători pentru jertfelnicia dăruitorilor și îi asigurăm de colaborarea noastră sinceră și reală. Pentru noi a fost o surpriză venirea acestui sprijin material pentru elevii claselor primare prezenți miercuri la școală, dar, în urma parteneriatului cu această Fundație de binefacere, vom încerca să încurajăm frecvența la ore, seriozitatea elevilor și, totodată, educația generațiilor de copii cu o sitație materială precară. Totodată, știm că tot acest efort a fost mijlocit cu ajutorului unui inimos venețean de-al nostru, de aceea îi rămânem noi recunoscători și îl rugăm pe Dumnezeu să le rânduiască tuturor pe toate cum știe El mai bine”, a spus părintele Alexandru Socaciu, coordonatorul Centrului socio-educațional Ioan Cavaler de Pușcariu din Veneția de Jos.

Astfel de acţiuni de sprijinirea a eforturilor de educaţie a tinerelor generaţii din Veneţia de Jos au mai fost desfăşurate de-a lungul timpului prin Centrul „Ioan Puşcariu” de la Veneţia de Jos, în principal prin cumpărarea de manuale şi materiale didactice, dar şi prin acţiuni complementarea orelor de la şcoală.

Autor: prof. Petruţa Socaciu