Bucurie duhovnicească în Țara Făgărașului

970

Preasfințitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul – vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a liturghisit duminică, 11 decembrie, în Biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din Parohia Cincşor, Protopopiatul Făgăraş II, județul Braşov. Preasfinția Sa a fost înconjurat de către un ales sobor de preoți și diaconi.

În cuvântul de învățătură rostit cu acest prilej, PS Ilarion Făgăraşanul le-a vorbit credincioșilor prezenți despre chemarea permanentă pe care ne-o lansează Hristos prin Evanghelie și prin misiunea Bisericii, chemare la care suntem datori să răspundem cu seriozitate și cu răspundere, întrucât doar în Biserică credinciosul își câștigă mântuirea sufletului și devine moștenitor al Împărăției Cerurilor. De asemenea, ierarhul a îndemnat, în această perioadă premergătoare praznicului Nașterii Domnului, la sporirea rugăciunii, la post și la fapte de milostenie față de cei aflați în nevoințe.

În seara zilei, Preasfinția Sa a săvârşit Taina Sfântului Maslu împreună cu un sobor de preoți şi diaconi, în aceeaşi biserică. La finalul slujbei, Preafinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, reliefând importanța acestei Sfinte Taine.