Bucurie duhovnicească la Mănăstirea Sighişoara

2466

Sâmbătă, 28 ianuarie 2017, Preasfințitul Părinte Ilarion Făgărăşanul, Episcopul – vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a săvârşit slujba Vecerniei cu Litie şi Paraclisul Maici Domnului, la Mănăstirea cu hramurile „Sf. Mare Mucenic Dimitrie”şi „Izvorul Tămăduirii” – Sighişoara, din judeţul Mureş.

În Duminica a XVII-a după Rusalii, Preasfinţia Sa, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, în prezenţa unui număr mare de credincioşi, a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la această mănăstire.

În cuvântul de învățătură, Ierarhul a subliniat rolul încrederii pe care trebuie să o avem în Dumnezeu, asemenea femeii cananeence din pericopa Evangheliei care s-a citit în această duminică. Lăsându-ne în voia Lui, noi, credincioșii, ne putem vindeca de orice boală și de orice neputință.

La final, Părintele Episcop, a mulţumit preacuvosului părinte stareţ, arhim. Ghelasie, pentru invitaţia pe care i-a făcut-o,  de a veni şi a sluji la acestă frumoasă vatră monahală. În continuare Preasfinţia Sa i-a binecuvântat şi i-a miruit pe toți cei prezenți la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie.