Bucurii de Paști la Spitalul de Pneumoftiziologie din Brașov

419

Sărbătoarea Învierii Mântuitorului nostru Iisus Hristos a reprezentat un prilej de bucurie și de înălțare sufletească și pentru pacienții Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie-Stejeriș, Brașov. În cadrul acestui spital au fost desfășurate o serie de acțiuni liturgice-pastorale și social-filantropice pe parcursul a două săptămâni, acțiuni care au avut în vedere pregătirea spirituală a credincioșilor pacienți și a personalului medical, pentru întâmpinarea slăvitului praznic al Învierii Domnului.

A fost săvârșită Sfânta Taină a Maslului în cadrul Compartimentului de Îngrijiri Paliative de către un sobor de patru preoți de caritate. La această Sfântă Taină a fost prezent și dr.Daniel Hinshaw, profesor de Chirurgie la Facultatea de Medicină din Michigan, S.U.A. și soția sa, creștini ortodocși practicanți, prieteni și colaboratori ai spitalului.

Au fost împărtășiți pacienții cu Trupul și Sângele Mântuitorului Hristos și le-au fost dăruite produse alimentare, de igienă personală și dulciuri.

O atenție deosebită a fost acordată celor 24 de copii internați în Secția de Pneumo-Pediatrie, care au primit dulciuri, hăinuțe, alimente pentru micul dejun și jucării.

În Sâmbăta lui Lazar au fost pomeniți pacienții care au plecat la Domnul din cadrul spitalului, iar familia Mititelu din Brașov a donat masa de prânz celor 120 de bolnavi internați.

În Duminica Floriilor, familia Maria Coman a dăruit masa de prânz celor nouă pacienți neoplazici din cadrul Compartimentului de Îngrijiri Paliative.

Daruri și binecuvântare

În dimineața Învierii, prin grija preotului Bogdan-George Brânzea și a familiei Ioan Gavrilă din Dumbrăvița, județul Brașov, au fost dăruite Sfintele Paști tuturor pacienților, iar bolnavilor din Secția de Paliație le-au fost dăruite dulciuri, ouă roșii, cozonaci, într-o atmosferă plină de emoție și încărcătură duhovnicească.

Vineri, la Sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, hramul capelei din incinta spitalului, a fost săvârșită Sfânta Liturghie în prezența bolnavilor, a personalului medical și a multor credincioși veniți din afara spitalului. După terminarea slujbei, credincioșii prezenți au socializat cu pacienții, într-o comuniune plină de bucurie duhovnicească în cadrul unei agape.

Ca semn al iubirii și al prețuirii, familia Traian Ciolan din Dumbrăvița a donat masa de prânz tuturor bolnavilor internați.

,,Am trăit momente de profundă bucurie și de comuniune în cadrul sărbătorilor pascale și îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru iubirea jertfelnică a credincioșilor noștri care, prin darul lui Dumnezeu, ne sunt alături de fiecare dată și împreună cu care aducem un zâmbet pe fața copiilor internați și a pacienților maturi internați. Mulțumesc tinerilor care ne sunt alături și care prin tinerețea lor bucură sufletele pacienților. Mulțumesc conducerii spitalului și personalului medical, oameni sufletiști, jertfitori și iubitori de Hristos și de semeni. Sunt un om fericit și împlinit cu astfel de oameni lângă mine și văd că Biserica e una vie și lucrătoare prin credincioșii ei buni și jertfitori. Ne unește pe toți iubirea față de Dumnezeu manifestată liturgic la sfintele slujbe și iubirea față de aproapele nostru suferind. Aș vrea să gustați cu toții din bucuria și emotia pe care le simt și le văd în ochii pacienților atunci când sunt împărtășiți cu Hristos Domnul și când le împart darurile credincioșilor noștri, bucurie materializată într-o lacrimă de recunoștință și o scurtă rugăciune de binecuvântare pentru toți binefăcătorii lor. Slavă lui Dumnezeu pentru toți și pentru toate”, ne-a spus preotul Bogdan-George Brânzea.