Bustul lui Alexandru Vaida Voievod, dezvelit la Sibiu

764

Primăria Municipiului Sibiu a organizat joi, 29 noiembrie, o ceremonie de dezvelire și de sfințire a bustului marelui om politic Alexandru Vaida Voievod. Bustul a fost așezat în Parcul „ASTRA” din Sibiu și este opera sculptorului Ioan Cândea. La ceremonie a participat și Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care a oficiat slujba de sfințire. Au fost prezenți primarul Municipiului Sibiu, Astrid Fodor, viceprimarul Răzvan Pop, reprezentanții Academiei Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu și ai Garnizoanei Sibiu și alte oficialități.

După slujba de sfințire, viceprimarul Răzvan Pop a evocat personalitatea marelui om politic Alexandru Vaida Voievod, unul dintre făuritorii unirii românilor din 1918, o personalitate marcantă a Transilvaniei, fost prim-ministru și ministru al României Mari, asuprit de regimul comunist și legat de Sibiu pe vecie pentru că este înmormântat în cimitirul de la Biserica Dintre Brazi din oraș.

„Am fost invitați să binecuvântăm acest monument și să ne manifestăm și noi dragostea și prețuirea față de toți făuritorii Marii Uniri, considerând că acest act este unul de mare demnitate, el fiind un promotor puternic în realizarea și definitivarea Marii Uniri. A fost urmărit apoi  în ultima parte a vieții sale de regimul comunist și exilat la Sibiu, unde, în 1950 a trecut la Domnul, iar osemintele sale au fost aduse după decembrie 1989 din cimitirul municipal și reînhumate la Biserica dintre Brazi, unde are un monument funerar. Dumenezeu să-l odihnească!”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

La finalul ceremoniei a fost depusă o coroană de flori în memoria marelui om politic al României.