Campania „Crăciunul continuă” la Cristian, județul Brașov

2097

Peste 180 de persoane, familii cu copii multi şi bolnavi au beneficiat sâmbătă, 14 ianuarie, de darurile oferite de voluntarii Asociației „Sfânta Maria” din comuna Cristian, județul Brasov.  A fost prima acţiune din cadrul Campaniei „Crăciunul continuă” prin care se incearcă sensibilizarea publicului spre nevoile celor care după sărbători sunt foarte repede uitaţi.

Debutul campaniei a coincis cu botezul unui băiețel de 14 ani părăsit de mămică de la doi ani şi crescut cu greutate doar de către tatăl său la periferia localităţii Cristian.  Pentru că nu a mers nici o zi la şcoală va fi sprijinit să se înscrie în programul „A doua şansă” şi va integrat în toate activităţile Asociaţiei şi ale comunităţii.

Cei 155 de bolnavi ai Secţiei de Psihiatrie Cronici din cadrul Spitalului Clinic de Psihiatrie şi Neurologie din localitatea 1 Mai, județul Braşov, au primit cutii cu dulciuri, alimente şi haine.

Tot sâmbătă au fost vizitate cinci familii cu mulţi copii din aceeaşi localitate.  Acestea au primit  cutii cu haine, pături, jucării şi alimente trimise de la mai mulţi donatori din ţară printre care mai multe măicuţe de la Mănăstirea Pasărea, Giurgiu  precum şi din străinătate prin grija Lyone Foundation Ltd şi a Saint Mary Chicago Romanian Orthodox Church, Statele Unite ale Americii.

Campania se va derula pe tot parcursul lunii ianuarie, perioadă în care vor fi ajutaţi sute de copii şi adulţi din mai multe localităţi din zona Braşovului.

Roxana Dobre