Campania „Donează sânge, salvează o viață” continuă în Arhiepiscopia Sibiului

394

Peste 40 de persoane au donat sânge în această săptămână la Rupea, județul Brașov și la Sibiu, în cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață”, inițiată de Patriarhia Română. Prin implicarea Departamentului de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului și a Protopopiatului Rupea, 40 de persoane au donat sânge la Spitalul Orășenesc din Rupea.

„Au donat sânge preoți, profesori, tineri liceeni și credincioși din Protopopiatul Rupea, pentru a veni în sprijinul celor aflați în suferință. Activitatea a fost organizată în parteneriat cu Asociația «Filantropia Ortodoxă» Sibiu, cu Centrul de Tranfuzie Saunguină Brașov, Primăria Rupea și Spitalul orășenesc. Prin această activitate ne dorim să sensibilizăm opinia publică în privința nevoii de sânge în spitalele din România și astfel să venim în sprijinul semenilor noștri aflați în suferință pe un pat de spital, în operații. Ne bucurăm că de data aceasta numărul donatorilor a crescut și sperăm că pe viitor vor fi cât mai mulți donatori”, ne-a spus protopopul de Rupea, Mircea Comșa.

În aceeași perioadă, nouă studenți de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină din Sibiu, în cadrul campaniei amintite.