Campania „Fii bucuria mea!” la Colonia 1 Mai, Brașov

1649

La început de an şcolar, Parohia Bartolomeu Nord din Braşov a organizat a patra ediţie a Campaniei „Fii bucuria mea!”. Ediția din acest an s-a desfășurat sub mott-oul „Un ghiozdan cât o inimă” și prin aceasta s-a continuat înfrăţirea cu Parohia din satul Colonia 1 Mai. Credincioşi ai parohiei braşovene, dar şi alţi donatori, s-au mobilizat şi au dat curs iniţiativei de a oferi tuturor copiilor de la grădiniţă şi din şcoala primară din sat o mică bucurie. Astfel, toţi cei 112 copii au primit câte un ghiozdan echipat complet, precum şi o plasă cu articole pentru igienă (prosop, săpun, pastă şi periuţă de dinţi).

„Gândul nostru este de a crea o înfrăţire între cele două parohii, mai ales că sunt foarte diferite: una este tipic urbană, alcătuită numai din blocuri noi, iar cealaltă este o comunitate mică, dintr-un sat relativ izolat. Suntem la a patra ediţie a campaniei şi deja am stabilit să mai organizăm anul acesta o acţiune prin care să le oferim acestor copii îmbrăcăminte de iarnă şi echipament pentru ora de sport. Credem că este o bucurie pentru aceşti copii să simtă că cineva se gândeşte la ei. Recunosc că am avut emoţii că vom putea ajuta toţi copiii, pentru că a fost nevoie de o sumă mare, dar cu atât mai mare a fost bucuria şi surprinderea că într-un timp foarte scurt campania a fost încheiată cu suces”, ne-a spus preotul paroh de la Bartolomeu Nord, Costin Butnar.

În Parohia Colonia 1 Mai au avut loc de-a lungul timpului și alte activități social-filantropice organizate de parohii din apropiere, în semn de solidaritate și grijă față de copiii și credincioșii care au nevoie de sprijin.