Campania „Sănătate pentru sate” a ajuns la Ernea, județul Sibiu

684

Peste 70 de persoane din localitatea Ernea, județul Sibiu, au beneficiat de consultații medicale de specialitate oferite gratuit în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate”. Beneficiarii au fost persoane vârstnice, copii și persoane cu posibilități materiale reduse.

Activitatea a fost organizată prin Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, cu sprijinul unor medici rezidenți voluntari din cadrul Spitalului Județean de Urgență din Sibiu și al voluntarilor de la Crucea Roșie Sibiu. Medicii au oferit consultații de specialitate sătenilor la Căminul cultural din localitate, i-au informat cu privire la prevenirea anumitor boli și i-au îndrumat spre medici specialiști. La activitatea de la Ernea au fost prezenți și protopopul de Mediaș, Ovidiu Găban, parohul Marius Drăghici și reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Mediaș.

„Prin această activitate ne propunem să venim în sprijinul comunităților defavorizate în care nu există un cabinet medical, iar foarte multe persoane nu au asigurare medicală sau nu au posibilități materiale să-și achiziționeze medicamentele necesare. Activitatea are și un rol de prevenție și le mulțumim medicilor voluntari pentru implicare. Ne dorim ca anul acesta să extindem campania prin realizarea mai multor tipuri de consultații medicale”, ne-a spus inspectorul social Marius Talmațchi.

Profilaxie și tratament

Cele peste 70 de persoane din Ernea au beneficiat de consultații medicale de bază și au primi sfaturi și îndrumări pentru a trata sau previne anumite boli.

„Am monitorizat  tensiunea arterială, profilul glicemic, trigliceridele, colesterolul și am oferit consult de specialitate pe cardiologie, oftalmologie și pediatrie. Prin această campanie venim în ajutorul oamenilor de la țară deoarece au acces mai greu la consultații medicale., Ne propunem depistarea bolilor cronice, profilaxia lor și îi îndrumăm spre un consult de specialitate”, ne-a spus medicul rezident Georgiana Stanciu.

Pentru sătenii din Ernea această campanie este binevenită și le-a oferit posibilitatea să beneficieze de servicii medicale la care nu au acces atât de ușor.

„Este o zi de mare bucurie pentru parohia noastră, o parohie micuță, cu oameni în vârstă, cu mulți pensionari, oameni cu ajutoare sociale care nu-și permit un consult medical de specialitate. Era absolut necesar pentru oamenii în vârstă care se deplasează greu să vină aici medicii specialiști pentru consult și sfaturi medicale. I-am informat pe credincioși încă de la sfârșitul săptămânii trecute asupra acestei campanii și iată că specialiștii au venit la noi și le mulțumim pentru jertfelnicia lor”, ne-a spus preotul Marius Drăghici.

Copiii din Ernea care au fost consultați în cadrul campaniei au primit din partea Arhiepiscopiei Sibiului  dulciuri, sucuri și produse alimentare.