Campania „Sănătate pentru sate” a ajuns la Ruja, județul Sibiu

2091

Peste 30 de copii și 50 de adulți din localitatea Ruja, județul Sibiu, au primit consultații medicale gratuite în cadrul Campaniei „Sănătate pentru sate”, implementată în Arhiepiscopia Sibiului de Departamentul de asistență socială al eparhiei, Asociația „Filantropia Ortodoxă” și mai mulți parteneri. Activitatea de la Ruja a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, cu sprijinul a 10 cadre medicale voluntare și în parteneriat cu Direcția Județeană de Sănătate Publică Sibiu, Legend Optic Sibiu și Crucea Roșie Sibiu.

„Au fost oferite consultații medicale de oftalmologie, optometrie, pediatrie și medicină generală, s-au măsurat tensiunea arterială, colesterolul, glicemia, hemoglobina și s-au făcut electrocardiograme. Suntem la a doua ediție a campaniei noastre, iar de la debutul ei de anul trecut și până în prezent au beneficiat peste 900 de oameni de consultații medicale, activități de profilaxie dentară și îndrumări spre tratamente de specialitate”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

Voluntariat pentru semeni

Activitatea de la Ruja a fost binevenită pentru persoanele din comunitate care au primit îndrumările și sfaturile medicale necesare pentru a preveni sau trata anumite afecțiuni.

„Cu ajutorul lui Dumnezeu și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte  Laurențiu Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, caravana campaniei «Sănătate pentru sate» a venit şi în satul Ruja, în care oamenii nu beneficiază de cabinete medicale. Oameni de toate vârstele au primit cu bucurie şi entuziasm această acţiune a Bisericii în care medici și asistenți voluntari, de specializări diferite, le-au venit în întâmpinarea problemelor lor de sănătate, astfel că un număr impresionant de persoane au fost consultate, unele dintre ele grav bolnave. Mulţumim Înaltpreasfinției  Sale pentru binecuvântarea acordată,  şi în mod special, tuturor  medicilor şi voluntarilor participanți pentru efortul lor deosebit”, ne-a spus preotul paroh de la Ruja, Marius Rebegel.