Campania umanitară de la Biserica „Brâncoveanu” din Făgăraş a ajuns la final

1295

Câţiva tineri din Asociaţia „Doamna Maria Brâncoveanu” Făgăraş s-au transformat în mâini pline de iubire, în Săptămâna Patimilor. Ei au fost mesagerii celor care au oferit produse de igienă pentru 70 de copii cu nevoi speciale, în cadrul unei campanii iniţiate la începutul lunii martie. Pe parcursul lunii trecute, produsele au fost adunate la biserica Brâncoveanu, unde se află şi sediul asociaţiei. Apoi acestea au fost aranjate pe categorii şi ambalate de tineri, bucuroşi să se poată implica activ în comunitate.

Miercuri, 12 aprilie, tinerii liceeni şi studenţi, însoţiţi de pr. Marius Corlean, paroh al bisericii Brâncoveanu, au mers la destinatarii campaniei: 70 de copii de la CSEI Făgăraş care nu locuiesc în internatul instituţiei şi prin urmare nu beneficiază de astfel de produse din partea statului.

Întâlnirea a fost una emoţionantă de ambele părţi. Copiii gazdă, coordonaţi de doamna profesoară Ileana Pandrea, s-au pregătit cu două pricesne. În schimb, tinerii le-au cântat troparul Sfinţilor Brâncoveni, ocrotitorii şi mentorii asociaţiei. Cei prezenţi au primit darurile direct de la oaspeţi, urmând ca cei absenţi şi cei şcolarizaţi la domiciliu să le primească zilele următoare.

Campania „Donează pentru 70 de copii produse de igienă” a fost iniţiată de Asociaţia „Doamna Maria Brâncoveanu” Făgăraş în cadrul programului „Sănătate pentru toţi”.

 „A fost o iniţiativă care a venit firesc, ca răspuns la o nevoie a comunităţii. Ne-am bucurat tare mult de promptitudinea şi seriozitatea cu care am primit răspuns la chemarea noastră de a forma împreună o mare inimă dăruitoare, cu braţele deschise într-o îmbrăţişare. Iar întâlnirea cu beneficiarii ne-a convins că trebuie să repetăm astfel de acţiuni”, a spus Natalia Corlean, coordonatorul campaniei.

„A fost o zi a bucuriei pentru copiii şcolii noastre, deoarece apropierea Sfintelor Paşti a adus o mare surpriză. Au fost vizitaţi de tinerii Asociaţiei Doamna Maria Brâncoveanu, aceştia reuşind să aducă în sufletele lor sentimentul mult aşteptat, că ei nu sunt uitaţi de comunitate. Cadourile primite au luminat inimioarele lor speciale, determinându-i să se simtă iubiţi şi apreciaţi. În numele tuturor, mulţumesc din suflet oamenilor deosebiţi care au sprijinit această campanie destinată copiilor aflaţi în dificultate, din cauza condiţiilor de viaţă nefavorabile. Dumnezeu să vă răsplătească pentru ajutorul acordat! Învierea Domnului să vă aducă pace în suflete!”, a spus prof. psihopedagog Anca Jiga.

 „Între atâtea mesaje virtuale pe reţele, uităm că sunt lângă noi suflete pentru care iubirea, afecțiunea şi atenția sunt singurele căi prin care primesc vreun mesaj. Poate cel mai important: că nu sunt uitați și singuri. În faţa unor astfel de ființe ești încurcat. Pentru ca nu ai ce face nici cu vorbele meșteșugite, nici cu bagajul de cunoștințe pe care-I deții, nici cu ceva din posesiile materiale. Poți doar să treci examenul de a pătrunde în lumea lor simplă și nevinovată prin limbajul inimii: iubire și smerenie.

Am dăruit cu drag. Însă din întâlnirea noastră ne-au rămas impregnate viu în memoria afectivă cântecele și zâmbetele. Toată prețuirea pentru dascălii care le sunt alături. Ne vom întoarce!”, a spus pr. Marius Corlean.

Gândurile tinerilor

  • „A fost un moment special. Acei copii care au cântat şi şi-au dat silinţa şi toată dragostea lor, mie mi-au arătat că există şi altfel de copii, care pur şi simplu s-ar bucura şi de o simplă îmbrățişare. A fost o experienţă care m-a marcat şi chiar am de gând să mai merg pe acolo.” (M.S.)
  • „O întâlnire plină de emoție , sufletele curate ale copiilor greu încercați mi-au umplut ochii de lacrimi. M-am îndrăgostit de copiii de acolo. Am fost uimit să îi văd, în ciuda greutăților, veseli, zâmbitori şi iubitori . Băiatul cu sindromul Down m-a impresionat până la lacrimi prin dragostea pe care şi-o manifesta faţă de cei din jur. O să fac tot ce se poate spre a-i mai întâlni. A fost o întâlnire care mi-a rămasă întipărită în minte şi în inimă şi pe care cu siguranţă aş repeta-o la nesfârşit.” (R.J.)
  • „Pentru mine astăzi a fost extraordinar. Când am împărţit daruri fiecărui copil am simţit o bucurie care creştea şi tot creştea încât parcă nu se mai oprea, mai ales când i-am văzut bucurându-se de aceste lucruri. Pe mine m-au făcut să mă simt atât de bine! Şi multe alte sentimente pe care nu le pot descrie în cuvinte…” (A.D.)
  • „A fost o întâlnire emoţionantă şi am fost fericită când le-am dat copiilor acele cadouri, deoarece i-am văzut pe ei fericiţi. ” (A.B.)
  • „Întâlnirea de azi pentru mine a fost ceva minunat. Mi-a plăcut foarte mult. Mi-am dat seama că toţi copiii de acolo sunt minunaţi în felul lor şi mi-ar plăcea ca pe viitor să mai mergem şi să mai stăm cu ei, să facem lucruri împreună. ” (L.B.)
  • „M-am bucurat că i-am ajutat, dar m-am întristat văzând că unii dintre ei au probleme grave, alţii nu au pe nimeni… E uimitor să vezi cum, cu toate astea, sunt în mare parte fericiţi. Ei ne dau un exemplu foarte important: lucrurile mici şi simple aduc adevărata fericire. (I.B.)
  • Am văzut în ochii acelor copii ceva care le apasă sufletul, ca o greutate. Nu i-am privit cu milă, deşi îmi era cunoscută situaţia grea în care se aflau, fiindcă în ochii lor se vedea că acea durere pe care o au i-a făcut mai puternici, deci nu simţeau nevoia să fie compătimiţi, ci poate doar înțeleși şi sprijiniţi, să simtă că cineva este alături de ei. (A.M.)
  • „Pe drum mă tot gândeam cu teamă cum o să fie întâlnirea. Dar când am intrat acolo am văzut copii cu nişte zâmbete minunate! M-am bucurat aşa mult că i-am putut ajuta! A fost o experiență unică, pe care vreau să o mai repet.” (L.B.)