Campanie de donare de sânge la Agnita

979

La Spitalul orășenesc din Agnita, județul Sibiu a avut loc joi, 16 martie, o nouă activitate din cadrul Campaniei „Donează sânge, salvează o viață!”, inițiat de Patriarhia Română și implementat în Arhiepiscopia Sibiului prin Departamentul de asistență socială.

Peste 30 de preoți, jandarmi, reprezentanți ai Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență și credincioși au donat sânge pentru a veni în sprijinul semenilor aflați în suferință în spitalele din România. În organizarea acestei activități umanitare au fost implicați reprezentanți ai Asociației „Filantropia” a Arhiepiscopiei Sibiului, reprezentanții departamentului menționat și mai multe instituții partenere.

„Ne aflăm în al treilea an de când derulăm Campania «Donează sânge, salvează o viață!» în Arhiepiscopia Sibiului. Am implicat astăzi preoți și credincioși din Protopopiatul Agnita și ne-am bucurat mult de prezența lor, precum și a altor reprezentanți ai instituțiilor de aici”, ne-a spus inspectorul social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi.

O faptă bună în perioada postului

Preoții și ceilalți donatori din orașul Agnita au încercat prin gestul lor să sensibilizeze oamenii în privința acestei nevoi de sânge din spitalele din România. Preoții au explicat și vor explica oamenilor din comunități că viețile multor oameni nu pot fi salvate dacă situația nu este schimbată.

„Campania Patriarhiei Române este pentru a doua oară în Protopopiatul Agnita și nădăjduim că și de data aceasta suntem de folos tuturor celor care au nevoie de sânge în momentele grele ale vieții. Mulțumesc tuturor preoților care au răspuns pozitiv la această solicitare, cât și credincioșilor prezenți și nădăjduim că în această perioadă de pregătire pentru întâmpinarea Sfintelor Paști, alături de post și rugăciune, oferim și fapta cea bună. Cred că este o faptă bună din partea nostră și un imbold pentru toți ceilalți care trebuie să înțeleagă câtă nevoie de sânge există în spitalele din țara noastră”, ne-a spus protopopul de Agnita, Mihai Naicu.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă“ este un program prin care se urmăreşte, pe lângă activităţile de donare de sânge, şi o informare a publicului cu privire la nevoia de sânge pentru transfuzii din sistemul medical românesc şi, nu în ultimul rând, de încurajare a donării periodice.