Campanie de informare asupra igienei orale la Rusciori, județul Sibiu

506

Departamentul de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului și Organizaţia Studenţilor Dentişti (OSD) din Sibiu, au organizat miercuri, 24 mai, o nouă activitate în cadrul campaniei de informare privind importanţa sănătăţii şi igienei orale, adresată copiilor defavorizaţi.

Reprezentanţii Arhiepiscopiei Sibiului şi studenţii de la secţia de Medicină Dentară a Facultăţii de Medicină „Victor Papilian” din Sibiu au vizitat şcoala din localitatea Rusciori, județul Sibiu, unde i-au învăţat pe copii să se spele corect pe dinţi şi le-au oferit produse de igienă orală.

„Ne bucurăm că am realizat astăzi o nouă activitate în cadrul campaniei noastre în satul Rusciori, într-o comunitate săracă. Împreună cu studenții de la OSD i-am învățat pe copii cât de importantă este igiena orală pentru sănătatea noastră”, ne-a spus pr. Tiberiu Kiss, inspector social în cadrul Departamentul de asistenţă socială al Arhiepiscopiei Sibiului.

Informare și prevenție

Copiii din Rușciori au vizionat un desen animat legat de igiena orală şi au învăţat mai multe despre spălatul pe dinţi şi rolul acestuia pentru sănătatea organismului.

„Igiena orală precară este una dintre problemele de actualitate cu care se confruntă atât tinerii, cât și adulții din ziua de astăzi, mai ales în zonele rurale. Sănătatea orală înseamnă mai mult decât un zâmbet frumos și a preveni este mai ușor decât a trata. De aceea am organizat această campanie împreună cu voluntarii noștri în care am prezentat tehnici corecte de periaj, ce înseamnă o igienă dentară corectă și cum să prevenim patologiile dentare”, ne-a spus Călin Arcaș, coordonator al departamentului de profilaxie din cadrul OSD Sibiu.

La final copiii au primit mai periuțe și pastă de dinți dar și alte articole necesare pentru igiena orală.