Campanie socială și spectacol caritabil la Parohia Bartolomeu Nord din Brașov

396

Parohia Brașov-Bartolomeu Nord a organizat în luna decembrie 2019 Campania „Fii bucuria mea – Brașovul e aproape!”, ajunsă la ediția a 9-a. Au fost sprijiniți peste 500 de copii din comunități sărace, care au fost recomandați de preotul parohiei respective, dar și de directori de școală și grădiniță sau profesori de Religie. S-a făcut o listă online cu prenumele fiecărui copil și câteva date despre el, după care s-a primit sprijinul a sute de persoane care și-au dorit să se implice. Astfel, fiecare copil a primit un dar consistent, cu articole vestimentare, încălțăminte, alimente, dulcuri, rechizite și produse de igienă.

Pe 22 decembrie, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la evenimentele din 1989, a fost organizat un spectacol caritabil intitulat „Pe la case luminate!”la care au participat: Asociația „Tinerii din ziua de azi”, Grupul de copii ai Parohiei Brașov-Bartolomeu Nord, Corul „Timotheos”, Raluca Cismaru din Sibiu și renumita artistă Maria Gheorghiu, acompaniată de Radu Grațianu. A fost o seară emoționantă, pentru că pe lângă colinde, s-au recitat poezii și s-au interpretat cântece în memoria martirilor din decembrie 1989.

„Țin să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat și au făcut posibilă desfășurarea acestor acțiuni, în primul rând celor care ne-au scris și și-au ales un copil și apoi au adus o cutie cu darul pregătit, apoi tuturor voluntarilor parohiei, preoților și profesorilor din sate care ne-au fost alături. La un calcul estimativ, valoarea darurilor a depășit 70000 de lei, dar mai important decât valoarea în sine a fost bucuria din ochii acestor copii, care este neprețuită. Faptul că un necunoscut s-a gândit la ei și le-a pus într-o cutie un dar frumos a însemnat mult pentru fiecare copil în parte. Pe de altă parte, și cei care s-au implicat ca dăruitori ne-au mulțumit că le-am oferit șansa de a aduce această bucurie. Mulți și-au dorit să-i cunoască pe copiii pe care i-au ales de pe listă și să țină legătura cu ei. Pe lângă daruri, mai multe familii sărace au primit: două mașini de spălat, un frigider, electrocasnice și mobilier. Personal, mărturisesc că nu a fost ușor și că am avut momente de cumpănă, în care mă întrebam dacă vom reuși, pentru că se apropia Crăciunul și mai erau 150 de copii fără un dar promis. Dar, cu ajutorul lui Dumnezeu și prin mobilizarea a foarte multor oameni inimoși, toți copiii de pe listă au primit un dar. Mai mult, ne pregătim ca la începutul anului să revenim la unele dintre familiile mai încercate pentru a le sprijini în continuare”, ne-a spus părintele paroh Costin Butnar.