Cateheze pentru tineri şi copii la Hamba

1474

 

 

Peste 30 de tineri şi copii au participat în sâmbăta Sfântului Teodor la prima întâlnire catehetică din cadrul programului “O oră pentru sufletul meu” de la Centrul catehetic “Sfântul Nicolae” al Parohiei Hamba, judeţul Sibiu. Preotul paroh Remus Răsvan i-a învăţat pe tineri semnificaţiile rugăciunilor şi slujbelor de pomenire pentru cei trecuţi la Domnul. Participanţii au rostit împreună cu preotul paroh Remus Răsvan rugăciunile începătoare şi Simbolul Credinţei, după care li s-a explicat rostul şi importanţa rugăciunilor pentru cei adormiţi.

“Tinerii au învățat mai multe despre semnificația pomenirilor și a rugăciunilor de mijlocire din cadrul Sfintei Liturghii. Rugăciunea care însoțește cererile și ofrandele credincioșilor, prezentându-le lui Hristos și prin Hristos Tatălui din ceruri, ia forma rugăciunii de mijlocire”, ne-a spus părintele Remus Răsvan.

Împreună cu tinerii şi copiii comunității a fost pregătită o colivă şi s-a explicat semnificația acestei tradiții vechi a Bisericii noastre.

“Am explicat tinerilor faptul că boabele de grâu care sunt adunate laolaltă simbolizează Biserica lui Hristos și pe membrii ei, cei vii și adormiți, care se găsesc împreună în rugăciune. Coliva este o ofrandă ce se aduce pentru sufletele morților la zilele rânduite pentru pomenirea lor. Astfel, ne-am adus aminte de sufletelor celor morți: bunici și părinți, tineri și prunci de pretutindeni”, ne-a mai spus părintele Răsvan.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ