Centrele pentru copii din parohiile sibiene au primit fructe și legume

330

Pentru al patrulea an consecutiv, Școala Gimnazială nr. 18 din Sibiu și Departamentul de asistență socială din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului au organizat o activitate filantropică pentru copiii din Centrele de zi de la trei biserici din oraș: Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”-Trei Stejari, Biserica „Pogorârea Sfântului Duh”-Valea Aurie și Biserica „Nașterea Domnului”-Constituției. Elevii de la școala sibiană, îndrumați de cadre didactice și diriginți, au organizat o colectă de fructe și legume pe care le-au oferit mai apoi copiilor de la centrele de zi menționate.

Darurile au fost oferite copiilor vineri, 23 noiembrie, iar activitatea a marcat „Săptămâna Legumelor și Fructelor”, parte din Strategia Națională de Acțiune Comunitară. De asemenea, proiectul a făcut parte din Programul „Învățăm prin fapte”, inițiat de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență social.

Coordonatorul campaniei în școala sibiană a fost directorul-adjunct al instituției, Rodica Tănasie.

La această campanie au participat toate clasele din școala menționată, de la învățământul primar și cel gimnazial, alături de învățători și diriginți.  Prin acest demers s-a intenționat consolidarea abilităților copiilor de a trăi împreună cu ceilalți într-o societate unită și solidară în care contează valențele umanitare, implicarea, angajamentul, responsabilitatea.