Centrul social-cultural „Sfânta Ana” din Șura Mică a fost sfințit în Duminica Mironosițelor

2516

În Parohia Șura Mică, Protopopiatul Săliște, județul Sibiu, a fost sfințit în Duminica Mironosițelor Centrul social-cultural „Sfânta Ana”, ridicat în apropierea Bisericii parohiale „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din localitate. Slujba de sfințire a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a poposit în această duminică în parohia din apropierea Sibiului și a oficiat mai întâi Sfânta Liturghie, împreună cu protopopul de Săliște, Petru-Toader Damian și cu parohul de la Șura Mică, Ilie Fleșer.

Credincioșii au participat în număr mare la Sfânta Liturghie, iar o parte dintre ei au primit Sfânta Împărtășanie.

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre femeile mironosițe, tâlcuind Evanghelia citită în această duminică în care am cinstit mamele creștine.

„Această duminică este o continuare a Săptămânii Luminate, pentru că prăznuim astăzi pe acele femei purtătoare de mir, care L-au însoțit pe Mântuitorul Iisus Hristos când toți au plecat. Când ucenicii au stat încuiați, ele s-au dus dis-de-dimineață la mormânt ca să vadă și să îndeplinească obieciul de a merge la mormântul celui plecat din această lume pentru a face rugăciuni. Iată că ele au fost învrednicite de Dumnezeu să primească primele vestea Învierii Mântuitorului Iisus Hristos, cea mai importantă minune făcută de Hristos, ea fiind temelia credinței noastre”, a spus ierarhul.

Cateheze și ateliere de creație

Ierarhul a oferit la final acte de cinstire tuturor ctitorilor și binefăcătorilor bisericii și așezământului social-cultural din Șura Mică.

Inițiativa ridicării unui centru social și cultural la Șura Mică a aparținut parohiei, iar demersurile au început acum șapte ani. Lucrările au fost finalizate în 2015 și aici se desfășoară în fiecare săptămână activități catehetice și educative. Copiii din Șura Mică au posibilitatea să învețe să picteze icoane pe sticlă, în cadrul unui atelier de creație.

Cu ocazia sfințirii Centrului social-cultural „Sf. Ana”, parohul Ilie Fleșer a primit din titlul de cetățean de onoare al comunei Șura Mică. Părintele paroh le-a mulțumit ierarhului, autorităților locale și tuturor binefăcătorilor bisericii unde sujește de mai bine de 32 de ani, timp în care s-au făcut numeroase lucrări la locașul de cult și s-a ridicat centrul social-cultural.

La finalul sărbătorii credincioșii s-au închinat moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei și au admirat lucrările realizate de elevii de la Centrul „Sf. Ana”, prezentate în cadrul unei expoziții.