Centrul social „Sfinții Apostoli” din Brașov a fost sfințit de IPS Laurențiu

2501

Centrul social-filantropic de la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Brașov a fost sfințit duminică, 11 decembrie, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie în biserica Parohiilor Tractorul 1 și 2, a binecuvântat lucrările de renovare și înfrumusețare efectuate în ultima perioadă la locașul de cult și a inaugurat așezământul social menționat, pus sub ocrotirea Sfinților Apostoli. Aici funcționează o cantină socială, un modern cabinet medical, precum și spații pentru activității cu tinerii și copiii din cele două parohii.

În soborul de preoți de la Sfânta Liturghie s-a aflat protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, protopopul de Săcele, Sorin Șerban și numeroși slujitori ai sfintelor altare din Brașov și alte localități.

În cadrul Sfintei Liturghii, teologul Nicolae Constantin Oprișiu a fost hirotonit diacon, iar diaconul Aurelian Ciobotaru a fost hirotonit preot pentru Parohia Ohaba, Protopopiatul Făgăraș 1, județul Brașov.

Chemarea la comuniune

În cuvântul de învățătură, ierarhul le-a explicat credincioșilor Evanghelia citită la Sfânta Liturghie și a evidențiat mesajul transmis de Pilda celor poftiți la cină.

„Dumnezeu nu irosește nimic din tot ceea ce are pentru noi, ci ne oferă din bunătățile Sale duhovnicești. Un bun primit îl poți refuza, poți să-l arunci, dar iată o chemare sfântă adresată nouă înainte de Crăciun de a participa la Masa Împărăției. Trebuie să fie în noi mereu o dorință de a primi Sfintele Taine”, a spus ierarhul.

La final, preotul paroh Mihai Manolache jr. a primit distincția „Crucea șaguniană pentru clerici”. Aceeași distincție a fost oferită și pr. prof. univ. dr. Ovidiu Moceanu, iar cel de-al doilea paroh al bisericii, Ioan Voineag, a fost hirotesit iconom stavrofor. Părintele Mitropolit a oferit acte de cinstire Consiliilor și Adunărilor parohiale, precum și mai multor binefăcători.