Cerc științific pentru studenți și elevi în Brașov

328

Începutul toamnei a adus pentru voluntarii Centrului Social-Cultural „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Brașov un nou eveniment științific.  Cu binecuvântarea părintelui protopop de Brașov, Dănuț Gheorghe Benga,  și la inițiativa preotului Ciprian Nistor a fost organizat Atelierul știintific de electronică pentru studenți și elevi. Proiectul se desfășoară săptămânal în perioada noiembrie 2018-Aprilie 2019, iar participanții sunt studenți ai specializării Electrotehnică de la Facultatea de Inginerie Electrică și Știința Calculatoarelor  din cadrul Universității „Transilvania” din Brașov și câțiva elevi pasionați din liceele brașovene.

Scopul acestei activități este de a aprofunda, împreună cu toți participanții, noțiunile teoretice dobândite la disciplinele de fizică dar și cele de specialitate. Tinerii pregătesc lucrări practice care vor fi prezentate la Sesiunea de Comunicări Știintifice Studențești dar și la Conferința AFCO (Absolventi in Fața Companiilor). Toate aceste aplicații sunt menite să ne ajute în viața de zi cu zi pentru că la baza realizării lor, pe langa muncă, stă inspiratia. Ori inspirația nu are coordonate materiale, ea trece dincolo de știință. Așa cum au spus-o mulți oameni de știință recunoscuți între știință și teologie nu există nicio rivalitate. Una merge dinspre Pământ spre Cer și cealaltă vine în sens invers iar întâlnirea lor are loc în interiorul ființei noastre.

Dăm slavă lui Dumnezeu pentru mila cu care ne înconjoară zi de zi și nădăjduim, cu pași mici, ca pe viitor sa consolidăm temelia proiectului educațional al Asociației noastre – „Școala din tinda Bisericii” pentru că așa cum știm din istoria noastră Școala a fost mai întâi în tinda Bisericii și nu invers.

Autor: prof. Simona Nistor