Ceremonia jurământului militar la Academia Forțelor Terestre din Sibiu

781

Studenții anului I de la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” din Sibiu au depus jurământul militar în cadrul unei ceremonii organizate miercuri, 24 octombrie, în incinta instituției de învățământ universitar. La ceremonia depunerii jurământului au participat Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, subprefectul județului Sibiu, Horațiu Marin, președintele Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, viceprimarul Corina Bokor, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, prof. univ. dr. Ioan Bondrea, alături de rectorul Academiei Forțelor Terestre, generalul Ghiță Bârsan, de reprezentanții Statului Major al Forțelor Terestre și de numeroși alți ofițeri, cadre didactice și oaspeți. Nu au lipsit de la ceremonie nici familiile studenților, rudele și persoanele apropiate.

IPS Mitropolit Laurențiu a oficiat slujba religioasă pentru binecuvântarea militarilor care depun jurământul și i-a felicitat pe cei 332 de studenți militari care s-au legat pe veșnicie de patrie.

Ceremonia a continuat cu mesajele din partea oficialităților și a studenților, iar la final a avut loc o paradă militară.

Toți cei prezenți au avut mai apoi posibilitatea să cunoască mai bine prestigioasa instituție de învățământ militar din Sibiu în cadrul evenimentului „Ziua Porților Deschise”, iar din program n-au lipsit momentele artistice oferite de fanfara militară a Academiei.