Cete de colindători la Catedrala mitropolitană din Sibiu

341

Grupuri de colindători din parohii ale Arhiepiscopiei Sibiului și din mănăstiri transilvane, preoți din parohii sibiene cete de colindători din diferite parohii au venit joi, 19 decembrie, la Catedrala mitropolitană din Sibiu pentru a-l colinda pe Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Monahii de la Mănăstirea „Sfântul Dimitrie” de la Sighișoara, conduși de părintele stareț Ghelasie Țepeș, corul preoților din Protopopiatul Săliște, corul preoților din Protopopiatul Sibiu, însoțiți de protopopii Petru-Toader Damian, respectiv Ioan Coșa, au colindat în Catedrala mitropolitană și au transmis urările de sfinte sărbători.

A mai colindat în aceeași zi corul reunit al Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Sibiu, al Grupului Psaltic „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu și al Grupului de fete „Sfânta Muceniță Anastasia”. Colindul sfânt a răsunat și din vocile copiilor din Parohia Sadu 1, care au interpretat și sceneta „Irozii”, precum și ale colindătorilor din Parohia Moeciu de Sus, județul Brașov.

Colindătorii au primit de la ierarh calendare, agende și iconițe, precum și mulțumirile și binecuvântarea cuvenite în aceste momente pregătitoare pentru praznicul Crăciunului.