Colind social la Centrul „Sfântul Nectarie”și la Complexul „Prichindelul” din Sibiu

558

Beneficiarii serviciilor oferite de Centrul de recuperare neuro-motorie „Sfântul Nectarie” al Arhiepiscopiei Sibiului și copiii îngrijiți în centrele din cadrul Complexului „Prichindelul” din Sibiu au primit colinda elevilor de la Liceul de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu și daruri din partea eparhiei și a elevilor sibieni.

Elevii de la liceul sibian, însoțiți de cadre didactice au adus colindul sfânt, gândurile cele bune și urările specifice acestei perioade de pregătire pentru sfintele sărbători persoanelor cu deficiențe care beneficiază de serviciile Centrului de recuperare neuro-motorie și de consiliere psihologică „Sfântul Nectarie”, aflat în apropierea Catedralei mitropolitane din Sibiu. După colindul elevilor, reprezentanții Departamentului de asistență socială al Arhiepiscopiei Sibiului le-au oferit pachete cu daruri și calendare pentru anul 2020.

Colindătorii și reprezentanții Arhiepiscopiei Sibiului au mers apoi la Complexul de Servicii „Prichindelul” pentru a aduce zâmbete și bucurii micuților îngrijiți în centrele de aici. Elevii au pregătit pentru acești copii daruri cumpărate din banii donați de ei și de profesorii lor.

„Elevii noștri cu suflet mare au pus mână de la mână, leu cu leu, deși situația lor financiară nu este extraordinară, și astfel am reușit alături de profesori și de elevii noștri să strângem o sumă astfel încât să putem achiziționa rechizite și să facem și niște pungi cu dulciuri pentru copiii de la «Prichindelul». Am început acest proiect în urmă cu un an și l-am intitulat «Dar din dar se face rai», deoarece doar atunci când dăruiești vei dobândi. În iunie, de Ziua Copilului, am venit la acești copii și ne-au îmbrățișat și s-au bucurat foarte tare alături de noi”, ne-a spus prof. Georgiana Ursuț de la Liceul „Terezianum”.

Colaborare și filantropie

Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de asistență socială, este mereu aproape de personalul Centrului „Prichindelul” din Sibiu prin serviciile religioase și activitățile de consiliere și de filantropie. Reprezentanții eparhiei și personalul de la „Prichindelul” colaborează de ani buni în proiecte comune, iar pe viitor vor fi noi colaborări pentru binele copiilor.

„Obișnuim ca, împreună cu tinerii de la anumite licee să facem vizite care sunt și pastorale și de consiliere, dar și legate de acest colind social, cum spun tinerii, pe care vor să-l facă în instituții ale statului sau în centre ale Arhiepiscopiei Sibiului. Am poposit și la Complexul «Prichindelul», un centru de plasament care este în continuă dezvoltare și restructurare, unde sunt și copii care vin de urgență aici și cupluri, părinți cu copii, de asemenea copii cu deficiențe, de vârste diferite. Pentru tineri este o experiență unică de a fi în mijlocul tinerilor de aici, unii chiar de vârsta lor și cumva împărtășind și lacrimile lor și lacrimile proprii. Ne bucurăm că putem să le dăm și câte un dar și să putem avea acest schimb de experiență și cu cei din personalul de aici care este dedicat copiilor. Să ne ajute Dumnezeu să putem avansa apoi și în proiecte comune pe care le avem cu instituțiile de acest gen în a clădi acele case de tip familial, nădăjduim că una va fi chiar și aici în curte, pentru a putea oferi o calitate superioară  vieții acestor copii”, ne-a spus consilierul social al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Adrian Roman.