Colindători la biserica din Hamba, județul Sibiu

557

La Biserica ,,Sfântul Nicolae” din Hamba, județul Sibiu, a avut loc un moment deosebit în ziua hramului. Preotul paroh Ioan-Remus Răsvan, împreună cu cei prezenți la biserică,  credincioși și autorități locale, au primit vizita copiilor de la Grădinița din localitate, conduși de doamna educatoare Natalia Bădilă, din cadrul Școlii Gimnaziale I-VIII din localitatea Șura Mare, cât și de alte cadre didactice devotate și mereu prezente cu activități extrașcolare.

A fost o sărbătoare înălțătoare a comunității întregi, întrucât, îl sărbătorim pe «patronul» localității noastre,  pe unul dintre cei mai populari sfinţi ai creştinătăţii. Sfântul Ierarh Nicolae, arhiepiscopul Mirei Lichiei, s-a născut în localitatea Patara, din Asia Mica, în cea de-a doua jumătate a secolului al III-lea, într-o familie de oameni înstăriţi şi creştini devotaţi. Crescut în spiritul poveţei creştine «să împarţi averea săracilor», Sfântul Nicolae şi-a dat întreaga moştenire pentru a-i ajuta pe nevoiaşi. Totodată, acest sfânt a fost învestit cu rolul de ocrotitor al familiei, de aceea el intervine în educaţia copiilor.

Cu acest prilej, credincioșii parohiei au apreciat activitatea doamnei educatoare Natalia Bădilă ca fiind ,,cea mai rodnică”. Doamna educatoare desfășoară activități atât cu copiii cât și cu părinții acestora (o mare parte reprezentând cazuri sociale) și i-a fost oferit un album religios și o icoană a Maicii Domnului, ca semn al prețuirii și s-a arătat disponibilitatea de a continua proiectele din cadrul parteneriatului educațional dintre Biserică și Școală pe durata anului școlar 2017-2018.

Acești minunați oaspeți au susținut un concert de colinde, au recitat poezii și au adus în inimile tuturor bucuria sărbătorilor. La finalul acestui recital toți cei prezenți, mici și mari, au primit câte o iconiță a Sfântului Nicolae cât și cadouri  și dulciuri din partea Parohiei Hamba.

Autor: pr. Remus Răsvan