Colindători la reședința mitropolitană din Sibiu

847

Cetele de colindători au început să sosească de luni, 17 decembrie, la reședința mitropolitană din Sibiu pentru a aduce colindul sfânt, tradițiile și obiceiurile românești de la sfintele sărbători și a transmite urările specifice acestei perioade unice din an. Colindătorii au fost primiți de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, care le-a oferit daruri constând în calendare, cărți de rugăciune, iconițe, dulciuri și sucuri.

„A sosit vremea colindelor, a sosit timpul colindatului, după tradiția moștenită din strămoși, iar cu o săptămână înainte de sărbătoarea Nașterii Domnului, reședința mitropolitană este deschisă tuturor celor care doresc să vină și să ne transmită bucuria acelei vești bune a împlinirii făgăduinței, a venirii Mântuitorului în lume”, ne-a spus IPS Mitropolit Laurențiu.

Printre colindători s-au numărat preoții din Protopopiatul Sibiu, corul Protopopiatului Săliște, ceata de colindători a Jandarmeriei Brașov, elevi de la școli sibiene și de la centre parohiale, precum și colindători din mai multe parohii.

Cete de colindători vor continua să sosească și în următoarele zile la reședința mitropolitană din Sibiu.