Colindători la reședința mitropolitană din Sibiu

961

Cete de colindători din Mitropolia Ardealului și nu numai au poposit la reședința mitropolitană din Sibiu în zilele de 20 și 21 decembrie pentru a-l colinda pe Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Ierarhul a fost colindat de cete de copii din parohii, școli și licee din Arhiepiscopia Sibiului, de preoții din Protopopiatul Sibiu și din Protopopiatul Rupea, precum și monahi de la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, de la Mănăstirea „Sfântul Dimitrie” din Sighișoara, precum și de la mai multe mănăstiri de maici din eparhie.

La reședința mitropolitană au colindat și reprezentanții asociațiilor de revoluționari din Sibiu, reprezentanții Jandarmeriei Brașov, dar și o ceată de colindători din Maramureș.

IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit tuturor colindătorilor pentru gândurile bune transmise, i-a binecuvântat și le-a oferit daruri. Colindătorii au îmbăcat costumele populare specifice comunităților din care provin, au prezentat obiceiuri de Crăciun din zona respectivă și au transmis gazelor urările specifice acestei perioade.